Fenders - Stootwillen kopen

Min: €0 Max: €70


Stootwillen of ook wel fenders genoemd zijn ontworpen om te gebruiken tussen 2 boten of tussen uw boot en de kade op. U hangt de fenders ter hoogte van de contactpunten.

Hoe gebruikt U een fender?
U moet de fenders plaatsen op de plekken waar uw boot in aanraking kan komen met een andere boot of kade en op de plaatsen waar,door de beweging door het water, schade zou kunnen ontstaan. De fenders zijn bedoeld om de schokken op te vangen en de boot te beschermen.

Maatadvies
Kies een stootwil niet te klein omdat deze teveel ruimte zou innemen. Als ruimtegebrek de reden is, neem dan beter een stootwil minder, maar kies een grotere maat. 
Aanbevolen is om maximaal om de 2,5 meter een fender te plaatsen. U zult doorgaans minimaal 6 fenders nodig hebben. 

Kies de lengte van uw fenders door 2/3de van uw vrijboord (afstand tussen waterlijn en dek) te nemen. 
Druk
Voor maximaal profijt van uw fender adviseren wij u de druk van uw stootwillen één of twee keer per jaar te controleren. De juiste druk kunt u bepalen door een drukmeter te gebruiken of door de omtrek op te meten. 
Let op: een fender zet bij warm weer uit. 
Aanbevolen druk
  • Standaard stoowil: 0,15 - 0,20 bar
  • Bolfender: 0.15 - 0.20 bar
  • Bumper: 0.07 - 0.10 bar

 

Stootwillen zijn noodzakelijk aangezien zij uw boot beschermen tegen beschadigingen en hierdoor voorkomen ze extra kosten. Bezuinig dus nooit op fenders!
Stootwillen en fenders kopen doe je op 123watersport.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »