Fenders - Stootwillen kopen

Min: €0 Max: €150

Pagina 1 van 2

Fenders & Stootwillen

Stootwillen of ook wel fenders genoemd zijn ontworpen om te gebruiken tussen 2 boten of tussen uw boot en de kade op. U hangt de stootwillen ter hoogte van de contactpunten.

Hoe gebruikt U een fender?
U moet de fenders plaatsen op de plekken waar uw boot in aanraking kan komen met een andere boot of kade en op de plaatsen waar,door de beweging door het water, schade zou kunnen ontstaan. De fenders zijn bedoeld om de schokken op te vangen en de boot te beschermen.

Maatadvies
Kies een stootwil niet te klein omdat deze teveel ruimte zou innemen. Als ruimtegebrek de reden is, neem dan beter een stootwil minder, maar kies een grotere maat. 
Aanbevolen is om maximaal om de 2,5 meter een stootwil te plaatsen. U zult doorgaans minimaal 6 fenders nodig hebben. 

Kies de lengte van uw fenders door 2/3de van uw vrijboord (afstand tussen waterlijn en dek) te nemen. 
Druk
Voor maximaal profijt van uw fender adviseren wij u de druk van uw stootwillen één of twee keer per jaar te controleren. De juiste druk kunt u bepalen door een drukmeter te gebruiken of door de omtrek op te meten. 
Let op: een fender zet bij warm weer uit. 
Aanbevolen druk
  • Standaard stoowil: 0,15 - 0,20 bar
  • Bolfender: 0.15 - 0.20 bar
  • Bumper: 0.07 - 0.10 bar
 
Fenders beschermen uw boot tegen beschadigingen die kunnen ontstaan tijdens het afmeren van uw boot of sloep. Wij verkopen stootwillen van verschillende soorten, afmetingen en kleuren. 
 
Wij verkopen fenders van verschillende merken, zoals Lalizas, Majoni en Polyform in de kleuren zwart, wit, blauw, navy en zilver.
 
De fenders worden meestal leeg geleverd en moeten door u zelf opgepompt worden, door middel van een speciale vulnippel kunt u de fenders eenvoudig oppompen.
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »