Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zekeringen en zekeringhouders

  Op zoek naar zekeringen voor op de boot? Zekeringen voor boten zijn van vitaal belang om het elektrische systeem aan boord te beschermen tegen overbelasting en kortsluiting. Wij hebben dan ook verschillende soorten zekeringen. Wil jij hier toch meer over Toon meer

  6 Producten
  Circuit breaker automatische zekering

  Circuit breaker automatische zekering

  Automatische zekering. Voltage 12 volt. Thermisc...
  €5,25
  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor glaszekeringen. Zwevende zek...
  €2,25
  Meszekeringhouder voor ATC

  Meszekeringhouder voor ATC

  Mes zekeringhouder voor ATC zekeringen. Zwevende...
  €2,75
  € 2,65
  € 2,50
  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor 30 mm glaszekeringen van max...
  €2,50
  Zekeringhouder voor 6 ATC zekeringen

  Zekeringhouder voor 6 ATC zekeringen

  Zekeringhouder voor 6 ATC zekeringen. Wordt gele...
  €23,50
  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor glaszekeringen

  Zekeringhouder voor glaszekeringen. Voor glas ze...
  €4,50

  Zekeringen voor op de boot kopen? 

  Zekeringen voor boten zijn van vitaal belang om het elektrische systeem aan boord te beschermen tegen overbelasting en kortsluiting en zijn daarom een belangrijk onderdeel van de bootelektra aan boord. 

  Veelvoorkomende soorten zekeringen die worden gebruikt op boten:

  Circuit breaker (zekeringautomaat): Een circuit breaker, ook wel bekend als een zekeringautomaat, is een automatische zekering die kan worden gereset nadat deze is geactiveerd. Wanneer een te hoge stroomsterkte wordt gedetecteerd, onderbreekt de circuit breaker automatisch de stroomtoevoer naar het circuit en schakelt deze uit. Nadat het probleem is verholpen, kan de circuit breaker worden gereset door deze handmatig weer in te schakelen. Dit maakt circuit breakers ideaal voor gebruik op boten waar directe toegang tot zekeringen soms moeilijk kan zijn.

  Glaszekeringen: Glaszekeringen zijn traditionele zekeringen die bestaan uit een metalen strip omgeven door een glazen buis. Wanneer de stroomsterkte de nominale waarde van de zekering overschrijdt, smelt de metalen strip, waardoor de stroomtoevoer naar het circuit wordt onderbroken. Glaszekeringen zijn gemakkelijk te inspecteren omdat je visueel kunt zien of ze zijn doorgebrand. Ze zijn ook relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.

  Meszekeringhouder: Een meszekeringhouder is een type zekeringhouder dat is ontworpen voor gebruik met meszekeringen, die een platte strip van metaal hebben in plaats van een glazen buis. Meszekeringhouders worden meestal gebruikt in toepassingen waar een hogere stroomsterkte vereist is, zoals grote motoren of krachtige elektrische systemen aan boord van boten. Ze bieden een veilige en stevige bevestiging voor de zekeringen en zijn vaak voorzien van een waterdichte afsluiting om bescherming te bieden in maritieme omgevingen.

  Kies de juiste zekering bij de juiste toepassing! 

  Het is belangrijk om de juiste zekeringen te kiezen voor de specifieke toepassingen en stroomsterktes aan boord van je boot, en om ervoor te zorgen dat ze correct zijn geïnstalleerd in compatibele zekeringhouders. Regelmatig onderhoud en inspectie van de zekeringen is ook essentieel om de veiligheid en betrouwbaarheid van het elektrische systeem aan boord te waarborgen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »