Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Scheepshoorn kopen?

  Op zoek naar een scheepshoorn voor aan boord? Een scheepshoorn is een akoestisch apparaat dat wordt gebruikt op boten en schepen om signalen te geven aan andere vaartuigen, om waarschuwingen te geven in noodsituaties, en om te communiceren in mistige omst Toon meer

  5 Producten
  Drukknop schakelaar 12 Volt

  Drukknop schakelaar 12 Volt

  Drukschakelaar. Drukknop schakelaar voor bedieni...
  €3,95
  Scheepshoorn inbouw 12 Volt

  Scheepshoorn inbouw 12 Volt

  Scheepshoorn inbouw 12 Volt. Voorzien van een wi...
  €72,50
  RVS scheepshoorn enkel 12 Volt

  RVS scheepshoorn enkel 12 Volt

  Elektrische RVS scheepshoorn. Enkel model, lengt...
  €119,95

  Scheepshoorn voor op de boot kopen? 

  Een scheepshoorn op een boot werkt op basis van perslucht of elektriciteit, afhankelijk van het type scheepshoorn. Een scheepshoorn is een akoestisch apparaat dat wordt gebruikt op boten en schepen om signalen te geven aan andere vaartuigen, om waarschuwingen te geven in noodsituaties, en om te communiceren in mistige omstandigheden of bij beperkt zicht.

  Perslucht of elektrisch: 

  Perslucht scheepshoorn: Dit type scheepshoorn wordt geactiveerd door perslucht die wordt geleverd door een compressor aan boord van de boot. Wanneer de hoorn wordt geactiveerd, opent een klep en wordt de perslucht door een hoorn of fluit geleid, wat resulteert in het kenmerkende geluid van de scheepshoorn.

  Elektrische scheepshoorn: Een elektrische scheepshoorn wordt geactiveerd door elektrische stroom en kan dus worden aangesloten op de accu van de boot net als de schakelpanelen. Wanneer de schakelaars voor de scheepshoorn wordt ingedrukt, wordt er elektrische stroom naar de hoorn gestuurd, die vervolgens trillingen produceert in een membraan of een geluidsgevoelig element, waardoor het geluid van de scheepshoorn ontstaat.

  Waarschuwen van andere boten

  Ongeacht het type scheepshoorn is het geluid dat wordt geproduceerd bedoeld om andere boten te waarschuwen voor de aanwezigheid van jouw boot, om mogelijke aanvaringen te voorkomen, of om signalen te geven in verschillende situaties zoals bij het naderen van andere boten in mistige omstandigheden of tijdens het manoeuvreren in havens.

  Het gebruik van een scheepshoorn moet worden gedaan in overeenstemming met de maritieme regelgeving en gebruiksvoorschriften, en het is belangrijk om rekening te houden met andere boten en omgevingen waarin het geluid van de hoorn kan worden gehoord.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »