Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Seinkegel

  Op zoek naar een seinkegel voor aan boord? Zorg ervoor dat de seinkegel duidelijk zichtbaar. Een seinkegel wordt gebruikt op een zeilboot als je tijdens het zeilen de motor aan hebt. Je geeft met de seinkegel aan dat je geen zeilboot bent maar een motor Toon meer

  1 Product
  Seinkegel

  Seinkegel

  Een seinkegel is een internationaal teken en gee...
  €13,95

  Seinkegel kopen? 

  Een seinkegel, ook wel een dagsein genoemd, is een maritiem navigatiehulpmiddel dat wordt gebruikt om de intenties van een vaartuig aan andere schepen of navigators kenbaar te maken en valt daarom ook onder de bootvlaggen. Een seinkegel wordt gebruikt op een zeilboot als je tijdens het zeilen de motor aan hebt. Je geeft met de seinkegel aan dat je geen zeilboot bent maar een motorschip. Een seinkegel heeft de vorm van een kegel, waarbij de punt van de kegel naar beneden wijst. Dit verschilt van een seinbal en een ankerbal, waarbij de punt omhoog wijst.

  Plaatsing aan boord

  Seinkegels worden doorgaans geplaatst op goed zichtbare locaties aan boord van een schip, zoals op het dekbeslag of in de mast. De exacte positie kan variëren afhankelijk van het type schip en de specifieke maritieme voorschriften.

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »