Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Dodemansknop

  Op zoek naar een dodemansknop voor aan boord? Een dodemanskoord, ook bekend als een veiligheidskoord, is een essentieel veiligheidsapparaat dat wordt gebruikt in combinatie met buitenboordmotoren. Het is ontworpen om de motor automatisch uit te schakelen Toon meer

  11 Producten
  Universele dodemansknop / MOB schakelaar
  13,50
  Mariner / Mercury dodemanskoord

  Mariner / Mercury dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Mariner en Mercury buitenboor...
  6,95
  Suzuki / Mariner dodemanskoord

  Suzuki / Mariner dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Suzuki / Mariner buitenboordm...
  7,25
  Yamaha dodemanskoord

  Yamaha dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Yamaha buitenboordmotoren. De...
  6,95
  OMC / Johnson / Evinrude dodemanskoord

  OMC / Johnson / Evinrude dodemanskoord

  Dodemanskoord voor OMC / Johnson / Evinrude buit...
  7,25
  Honda dodemanskoord

  Honda dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Honda buitenboordmotoren. Dez...
  6,50
  Tohatsu dodemanskoord

  Tohatsu dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Tohatsu buitenboordmotoren. ...
  7,25
  Dodemansknop voor buitenboordmotor

  Dodemansknop voor buitenboordmotor

  Dodemansknop voor buitenboordmotor. Dodemansknop...
  19,95
  21,70
  20,95
  Stroomonderbreker voor binnenboordmotor
  20,95

  Dodemansknop kopen? 

  Een dodemanskoord, ook bekend als een veiligheidskoord, is een essentieel veiligheidsapparaat dat wordt gebruikt in combinatie met buitenboordmotoren. Het is ontworpen om de motor automatisch uit te schakelen in het geval dat de bestuurder onbedoeld overboord valt of zich op een onveilige afstand van de boot bevindt.

  Het dodemanskoord is meestal een elastisch koord met een clip of een polsbandje aan het ene uiteinde. Het andere uiteinde wordt bevestigd aan een speciale schakelaars op de buitenboordmotor, meestal een dodemansknop of een dodemansschakelaar. De bestuurder draagt het polsbandje om zijn pols of bevestigt de clip aan zijn lichaam, kleding of reddingsvest.

  Motor schakelt automatisch uit

  Als de bestuurder per ongeluk overboord valt of te ver van de boot verwijderd raakt, trekt het dodemanskoord aan de schakelaar, waardoor de motor automatisch wordt uitgeschakeld. Dit helpt om te voorkomen dat de boot ongecontroleerd blijft varen met de motor in werking en vermindert het risico op ongelukken, botsingen of letsel.

  Het gebruik van een dodemanskoord is vaak verplicht en wordt sterk aanbevolen bij het gebruik van buitenboordmotoren, met name op open water of in potentieel gevaarlijke omstandigheden. Het zorgt voor een extra laag veiligheid en helpt bij het handhaven van de controle over de boot, zelfs als de bestuurder onbedoeld wordt gescheiden van de bedieningselementen.

  Controleer op slijtage

  Het is belangrijk om het dodemanskoord altijd correct te bevestigen en te controleren op slijtage of beschadiging voordat je gaat varen. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat het dodemanskoord niet te lang is, zodat de bestuurder niet te ver van de boot kan verwijderd raken in geval van een val. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor het juiste gebruik en onderhoud van het dodemanskoord voor jouw specifieke buitenboordmotor.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »