Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Terminal staaldraad & staalkabel

  Op zoek naar een terminal voor de bevestiging van staaldraad op een boot? Een terminal voor staaldraad, ook wel kabelklem genoemd, is een metalen fitting die wordt gebruikt om het uiteinde van een staaldraad te bevestigen. Terminals zijn essentieel voor h Toon meer

  9 Producten
  Gaffel terminal met links schroefdraad RVS
  €2,75
  Spanschroefhuis RVS

  Spanschroefhuis RVS

  RVS Spanschroefhuis met binnendraad. Volgens DIN...
  €1,95
  RVS Oogterminal 2,5mm

  RVS Oogterminal 2,5mm

  RVS Oogterminal gemaakt van roestvrij staal A4-A...
  €1,95
  RVS Toggle terminal

  RVS Toggle terminal

  RVS Toggleterminal gemaakt van roestvrij staal A...
  €4,75
  RVS Studterminal

  RVS Studterminal

  RVS Studterminal gemaakt van roestvrij staal A4-...
  €2,25
  RVS Gaffel terminal

  RVS Gaffel terminal

  RVS Gaffelterminal gemaakt van roestvrij staal A...
  €3,30
  Gaffel terminal met rechts schroefdraad RVS
  €2,75
  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal

  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal

  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal gemaakt va...
  €1,50

  Terminal staaldraad kopen? 

  Een terminal voor staaldraad, ook wel kabelklem genoemd, is een metalen fitting die wordt gebruikt om het uiteinde van een staaldraad te bevestigen. Terminals zijn essentieel voor het creëren van een veilige en betrouwbare verbinding tussen de staaldraad en andere structuren aan boord van een boot, zoals masten, railingbeslag, ankerpunten of lieren.

  Belangrijke kenmerken en functies van terminals voor staaldraad:

  Bevestiging: Terminals worden gebruikt om het uiteinde van de staaldraad stevig vast te zetten middels staaldraadklemmen. Ze zorgen ervoor dat de draad niet losraakt of verschuift, wat essentieel is voor de veiligheid en betrouwbaarheid aan boord.

  Verschillende typen: Terminals zijn verkrijgbaar in verschillende typen, zoals kousen, klemmen en ogen, afhankelijk van de specifieke toepassing en het beoogde gebruik. Elk type terminal heeft zijn eigen bevestigingsmethode en functie.

  Materiaal: Terminals voor staaldraad worden meestal gemaakt van roestvrij staal of verzinkt staal, waardoor ze bestand zijn tegen corrosie en slijtage veroorzaakt door blootstelling aan de elementen op zee.

  Installatie: Het installeren van terminals vereist vaak specifiek gereedschap, zoals een kabelkniptang en een draadschroefdraaier. Het proces omvat het plaatsen van de terminal op het uiteinde van de staaldraad en het stevig vastzetten met bouten, moeren of klinknagels, afhankelijk van het type terminal.

  Inspectie en onderhoud: Het is belangrijk om regelmatig de terminals en de bevestigde staaldraad te inspecteren op tekenen van slijtage, corrosie of beschadiging. Beschadigde terminals moeten worden vervangen om de veiligheid en betrouwbaarheid aan boord te waarborgen.

  Essentieel voor bevestiging staaldraad op boten

  Over het algemeen zijn terminals voor staaldraad een essentieel onderdeel van het bevestigingsproces voor staaldraad op boten. Ze zorgen voor een sterke en veilige verbinding tussen de draad en andere structuren aan boord, waardoor de veiligheid en prestaties van de boot worden gegarandeerd.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »