Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Doorspoelklemmen

  Op zoek naar buitenboordmotor doorspoelklemmen? Een buitenboordmotor doorspoelklem, ook wel bekend als een motorflusher of muffs, is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om een buitenboordmotor te spoelen met vers water terwijl deze niet in het water is. Dit Toon meer

  4 Producten
  € 9,95
  € 7,50
  Buitenboordmotor doorspoelklem rond

  Buitenboordmotor doorspoelklem rond

  Met deze motor doorspoelklem spoel je zoetwater ...
  €7,50
  Motor doorspoelklem vierkant

  Motor doorspoelklem vierkant

  Deze vierkante doorspoel klem is een hulpstuk om...
  €9,95
  Hand carterpomp

  Hand carterpomp

  Hand carterpomp. Carterpomp gemaakt van brons me...
  €38,50
  Motor doorspoelklem dubbelwerkend

  Motor doorspoelklem dubbelwerkend

  Deze ronde doorspoel klem is een hulpstuk om de ...
  €24,95

  Doorspoelklem kopen? 

  Een buitenboordmotor doorspoelklem, ook wel bekend als een motorflusher of muffs, is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om een buitenboordmotor te spoelen met vers water terwijl deze niet in het water is en behoort tot de buitenboordmotor accessoires. Dit spoelproces is belangrijk om zout, vuil en andere verontreinigingen uit  de koel watersystemen van de motor te verwijderen en de levensduur van de motor te verlengen.

  Een buitenboordmotor doorspoelklem bestaat meestal uit twee rubberen of kunststof klemmen die over de waterinlaatopeningen van de motor worden geplaatst. Deze klemmen worden stevig op hun plaats gehouden door een verstelbare riem of klemmechanisme. Vervolgens wordt een tuinslang aangesloten op de klem, waardoor water wordt toegevoerd aan de motor.

  Eenvoudig in gebruik:

  1. Zorg ervoor dat de buitenboordmotor is uitgeschakeld en dat de motor in een verticale positie staat.
  2. Plaats de klemmen over de waterinlaatopeningen van de motor. Deze inlaatopeningen bevinden zich meestal aan de onderkant van de motor, dichtbij de propeller.
  3. Zorg ervoor dat de klemmen stevig op hun plaats zitten en bevestig de riem of het klemmechanisme om ze op hun plaats te houden.
  4. Sluit een tuinslang aan op de klem en zorg ervoor dat het water vrij kan stromen.
  5. Zet de watertoevoer aan en laat het water gedurende enkele minuten door de motor stromen. Dit spoelt het koelsysteem van de motor en verwijdert eventuele zout- of vuilresten.
  6. Nadat het spoelen is voltooid, zet je de watertoevoer uit en verwijder je de klemmen.

  Gebruik tijdens onderhoud

  Het gebruik van een buitenboordmotor doorspoelklem is vooral handig wanneer de boot niet in het water is, zoals tijdens het winterklaar maken of bij het onderhoud van de motor. Door regelmatig de motor te spoelen, vooral na gebruik in zout water, kun je corrosie en andere problemen in het koelsysteem van de motor voorkomen. Raadpleeg altijd de handleiding van jouw specifieke buitenboordmotor voor instructies en aanbevelingen met betrekking tot het doorspoelen van de motor.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »