Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ankerrol en toebehoren kopen?

  Op zoek naar een ankerrol voor op de boeg? Een ankerrol plaatst je op de voorzijde van de boot. 123watersport.nl heeft een mooi assortiment ankerrollen. Voor uw doorvoer van ankerlijnen (RVS) of voor het afvoer van water hebben wij allemaal opties. Er zij Toon meer

  Soort

  8 Producten
  Luchtschep - RVS

  Luchtschep - RVS

  RVS luchtschelpen voor ventilatie of waterafvoer...
  1,50
  Ringfender

  Ringfender

  Ringfender te gebruiken als ankerboeg stootwil v...
  21,95
  Doorvoer - voor ankerketting & -lijn -RVS
  37,50
  Ankerketting stopper - RVS

  Ankerketting stopper - RVS

  Ankerketting stopper. Gemaakt van zeewaterbesten...
  64,50
  Boegrol - scharnierend - RVS

  Boegrol - scharnierend - RVS

  Boegrol scharnierend voor ankerketting tot 8 mm....
  250,-
  Boegroller - standaard - RVS

  Boegroller - standaard - RVS

  RVS standaard boegroller. Gemaakt van RVS A2-AIS...
  41,50

  Ankerrol voor op de boeg kopen?

  Een ankerrol is een maritiem accessoire dat wordt gebruikt bij de bevestiging en het opbergen van ankers aan boord van een schip of boot. Het doel van een ankerrol is om het anker middels de ankerketting soepel te laten bewegen tijdens het laten zakken of ophalen, terwijl het ook wordt beschermd tegen schade aan het dek van de boot. Hier zijn enkele kenmerken en functies van een ankerrol:

  Geleiding bij het Ankeren:

  Een ankerrol bevindt zich vaak aan de boeg van het schip en dient als geleiding voor het ankerlijn tijdens het ankeren. Het vergemakkelijkt een soepele afdaling van het anker in het water en voorkomt wrijving of beschadiging van het dek.

  Bescherming van het Dek:

  Door het anker op te bergen op een ankerrol, wordt het dek van de boot beschermd tegen krassen, beschadigingen en slijtage die kunnen optreden als het anker direct op het dek wordt geplaatst.

  Soepele Beweging:

  De rol op de ankerrol zorgt voor een soepele beweging van de ankerlijn, waardoor het anker middels het Lofrans ankerlier gemakkelijk kan worden gelaten of opgehaald.

  Materialen:

  Ankerrollen worden vaak gemaakt van roestvrij staal of ander corrosiebestendig materiaal om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden van de maritieme omgeving.

  Bevestiging:

  Ankerrollen worden bevestigd aan de boeg van het schip, meestal dicht bij de ankerlier, zodat het ankerlijn op een gecontroleerde manier kan bewegen.

  Verschillende Ontwerpen:

  Er zijn verschillende ontwerpen van ankerrollen beschikbaar, afhankelijk van het type boot en het soort anker dat wordt gebruikt. Sommige ankerrollen hebben een enkele rol, terwijl andere dubbele rollen of een kantelend ontwerp kunnen hebben.

  Onderhoud:

  Regelmatig onderhoud van de ankerrol is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft functioneren en om de levensduur te verlengen.

  Ankerrollen dragen bij aan een efficiënte en veilige hantering van het anker aan boord van een schip. Bij het selecteren van een ankerrol is het belangrijk om rekening te houden met het type boot, het ankerontwerp en de specifieke behoeften van de gebruiker.

  De basisregels voor een goed ankersysteem

  Onderschat het  het belang van elk onderdeel van het ankersysteem niet. Alleen door onderdelen van de beste kwaliteit te gebruiken en ze op de juiste manier te monteren kun je een perfect betrouwbaar ankersysteem verkrijgen.

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »