Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Staaldraad & staalkabelsets kopen?

  Op zoek naar staaldraad en staalkabelsets? Staaldraad, ook bekend als staalkabel of draadseil, is een veelgebruikt materiaal op boten vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het bestaat uit strengen van verzinkt staaldraad die zijn samengedr Toon meer

  6 Producten
  RVS Staalkabelset - 4mm kabel 7x19

  RVS Staalkabelset - 4mm kabel 7x19

  Deze staalkabelset bestaat uit 4mm staalkabel 7x...
  €55,95
  Staalkabelschaar voor staalkabel tot 12mm
  €228,-
  RVS Staalkabelset - 3mm kabel 7x7

  RVS Staalkabelset - 3mm kabel 7x7

  Deze staalkabelset bestaat uit 3mm staalkabel 7x...
  €42,25
  Staalkabelknipper voor staalkabel tot 16mm
  €524,95
  RVS Staalkabelset - 2mm kabel 7x7

  RVS Staalkabelset - 2mm kabel 7x7

  Deze staalkabelset bestaat uit 2mm staalkabel 7x...
  €37,50
  Staalkabelknipper voor staalkabel tot 4mm
  €36,25

  Staaldraad voor de tuigage kopen?

  Staaldraad, ook bekend als staalkabel of draadseil, is een veelgebruikt materiaal op boten vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het bestaat uit strengen van verzinkt staaldraad die zijn samengedraaid tot een enkele kabel. 

  belangrijke kenmerken en toepassingen van staaldraad op boten:

  Sterkte: Staaldraad is buitengewoon sterk en kan hoge trekkrachten weerstaan. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij zware lasten moeten worden gehesen of vastgehouden, zoals het verstagingssysteem dat de mast toebehoren ondersteunt.

  Duurzaamheid: Staaldraad is bestand tegen slijtage, corrosie en weersinvloeden, waardoor het geschikt is voor gebruik in de maritieme omgeving. Het kan lang meegaan zonder aan kracht of integriteit te verliezen, zelfs bij blootstelling aan zout water en UV-straling.

  Flexibiliteit: Ondanks zijn sterkte is staaldraad nog steeds flexibel en kan het gemakkelijk worden gebogen en gevormd om aan verschillende behoeften te voldoen. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van verstaging en hijsen tot het bevestigen van uitrusting aan boord.

  Veelzijdigheid: Staaldraad wordt gebruikt voor diverse toepassingen op boten, waaronder verstaging (het ondersteunen van de mast), tuigage (het bedienen van zeilen), ankerlijnen, lieren, lifelines en meer. Het wordt ook gebruikt voor het maken van staalkabelconstructies zoals railing en reling.

  Onderhoud: Hoewel staaldraad over het algemeen weinig onderhoud vereist, is regelmatige inspectie belangrijk om eventuele tekenen van slijtage, corrosie of beschadiging op te sporen. Indien nodig moeten beschadigde delen worden vervangen om de veiligheid en betrouwbaarheid aan boord te waarborgen.

  Essentieel voor bij jou aan boord

  Kortom, staaldraad is een essentieel materiaal op boten vanwege zijn sterke, duurzame en veelzijdige eigenschappen. Het wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen en speelt een cruciale rol bij het veilig en efficiënt bedienen van een boot op zee.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »