Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Veiligheid

  Veiligheid

  Veiligheid aan boord is van de hoogste prioriteit. Omringd door water is het zaak om alles aan boord zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mochten er toch ongelukken gebeuren of valt er iemand overboord, dan kunt u met de juiste veiligheidsmaatregelen ervoor zorgen dat het goed afloopt. Bij ons vindt u daarom een uitgebreid assortiment aan reddingsmiddelen, zodat u goed voorbereid het water op kunt gaan. Zorg er ook voor dat iedereen weet waar deze reddingsmiddelen zich aan boord bevinden en er goed mee om kan gaan. Zo zorg je samen voor een veilige vaartocht met onbezorgd plezier.

   

  Reddingsvesten en zwemvesten

  Hoewel een reddingsvest niet verplicht is op boten waarvoor geen vaarbewijs nodig is en die alleen op binnenwateren varen, raden wij reddingsvesten aan boord altijd aan. Laat ook kleine kinderen of mensen zonder zwemdiploma altijd een reddingsvest dragen. Anders dan een zwemvest of ander drijvend hulpmiddel, heeft een reddingsvest zelf oprichtend vermogen. Hiermee houdt een reddingsvest de drenkeling altijd veilig op zijn rug. Door de felle kleuren van een reddingsvest is de drager bovendien goed zichtbaar voor reddingswerkers. Met een reddingsvest fluitje kan de drager nog beter gelokaliseerd worden. Bij ons vindt u vele soorten en maten reddingsvesten en zwemvesten, voor zowel kinderen als volwassenen van elk lichaamsgewicht. Let bij het kopen ook op de Newton aanduiding, aangegeven met N. Deze verwijst naar de drijfvermogenklasse van het zwem- of reddingsvest. Bekijk hier een handig overzicht van de 4 Newton indicaties om te zien voor welk type wateromstandigheden het vest geschikt is.

   

  Reddingsmiddelen boot

  Reddingsmiddelen aan boord hoeft u hopelijk nooit te gebruiken, maar kunnen uw leven redden als het nodig is! Door bijvoorbeeld altijd een lifeline met bijvoorbeeld een fender of reddingsboei paraat te hebben aan dek, kunt u snel reageren op een man overboord situatie, voordat de drenkeling te ver afdrijft. Een reddingsvlot kunt u aan boord bewaren zodat u de boot altijd veilig kunt verlaten in geval van brand of schipbreuk. Zelf een overlevingspak is mogelijk als reddingsmiddel aan boord. Dit voorkomt onderkoeling en vergroot de overlevingskans in het water aanzienlijk.

   

  Reddingsboei en lichten

  Raakt iemand te water, dan kunt u hem zo snel mogelijk een lijn met reddingsboei toegooien zodat de drenkeling snel weer veilig aan boord kan worden getrokken. Bij ons kunt u terecht voor zowel ronde reddingsboeien als hoefijzer reddingsboeien van betrouwbare merken als Besto en Lalizas. Met accessoires voor reddingsboeien zoals een reddingsboeilicht en reddingsboeihouder kunt u altijd adequaat reageren in noodsituaties. Met meerboeien of markeringsboeien is het mogelijk om veilig uw watersport te kunnen beoefenen of de ankerplaats te markeren. Voor duikers is het een duiker markering eern verstandige voorzorgsmaatregel. Hiermee geef je aan de buitenwereld te kennen dat er op deze plek iemand aan het duiken is.

   

  Veilig watersporten met Restube

  Speciaal voor watersporters biedt Restube extra bescherming in het water. Deze Duitse fabrikant maakt innovatieve drijfproducten met een compact en lichtgewicht ontwerp De Restube Beach bijvoorbeeld is een lichtgewicht drijfboei die je kunt dragen als een riem om je middel. Wanneer je in een noodsituatie belandt, trek je aan het koord om de drijfboei te activeren en jezelf te redden. De Restube Extreem is ontworpen voor actievere watersporten zoals surfen en kitesurfen. Door de grotere drijfboei biedt dit model meer drijfvermogen op dieper water.

   

  Reddingsmiddelen kopen bij 123watersport

  Reddingsmiddelen kopen of andere veiligheidsproducten voor de boot of uw watersport? Dan bent u bij 123watersport aan het juiste adres! Als één van de eerste online watersportwinkels delen we uw passie voor watersport als geen ander. Ons uitgebreide assortiment is dan ook zorgvuldig samengesteld om aan al uw verwachtingen te voldoen. Mist u het artikel waar u naar op zoek bent? Laat het ons weten! Dankzij ons grote netwerk van leveranciers zijn voor ons alle watersportartikelen voorhanden. Heeft u vragen over onze producten of deskundig advies nodig? Neem dan ook gerust contact met ons op; we staan voor u klaar!

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »