Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Noodsignalen

  Noodsignalen voor op het water zijn cruciaal om hulpverleners op de hoogte te stellen van een noodsituatie en om de locatie van het vaartuig of de drenkeling aan te geven. Heb jij hier toch vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Toon meer

  Afmeting

  Soort

  6 Producten
  Mega nood hoorn

  Mega nood hoorn

  De Mega nood hoorn is een nieuw type mondhoorn. ...
  €10,95
  Kunststof misthoorn

  Kunststof misthoorn

  Misthoorn kunststof. Gemaakt van stevig rood ku...
  €6,75
  Reddingsvest fluitje

  Reddingsvest fluitje

  Fluitje voor aan het reddingsvest. Kleur oranje
  €0,50
  Nood navigatieverlichting op batterijen
  €28,50
  Nood LED navigatieverlichting op batterijen
  €14,95
  Reflecterende tape wit SOLAS. Rol 40 meter
  €199,95

  Noodsignalen voor op het water kopen? 

  Noodsignalen voor op het water zijn cruciaal om hulpverleners op de hoogte te stellen van een noodsituatie en om de locatie van het vaartuig of de drenkeling aan te geven. Ze zijn essentieel voor de veiligheid op het water en kunnen in verschillende vormen voorkomen, afhankelijk van de omstandigheden en de beschikbare apparatuur. Noodsignalen vallen onder de reddingsmiddelen van de watersport. 

  Veelvoorkomende noodsignalen: 

  Noodvuurpijlen: Dit zijn fakkels die een helder licht produceren wanneer ze worden ontstoken en in de lucht worden afgevuurd. Ze zijn vaak rood van kleur en hebben een lange brandtijd, waardoor ze goed zichtbaar zijn, zelfs bij slechte weersomstandigheden of 's nachts.

  Rooksignalen: Rooksignalen zijn ontworpen om dikke rookpluimen te produceren die van veraf zichtbaar zijn. Ze kunnen worden ontstoken en op een veilige plaats worden geplaatst, zoals op het dek van een schip, om hulpverleners op de hoogte te stellen van een noodsituatie.

  Noodflitslichten: Dit zijn felle lichten die worden gebruikt om 'SOS'-signalen te knipperen in morsecode of om een ​​continue lichtbundel uit te zenden om aandacht te trekken. Ze zijn vaak waterdicht en drijven, zodat ze kunnen worden gebruikt in noodsituaties waarbij het vaartuig is gezonken of onder water staat.

  Satellietnoodbaken: Satellietnoodbakens zijn kleine, draagbare apparaten die een noodsignaal uitzenden naar satellieten wanneer ze worden geactiveerd. Ze worden vaak gedragen door individuele watersporters of geïnstalleerd op schepen en kunnen worden geactiveerd met één druk op de knop om hulpverleners op de hoogte te stellen van een noodsituatie en de exacte locatie van het vaartuig.

  Noodhoorn: Een noodhoorn is een luid geluidssignaal dat wordt uitgezonden om aandacht te trekken en hulpverleners op de hoogte te stellen van een noodsituatie. Het kan worden geactiveerd met behulp van een handmatige hoorn of een elektronische sirene aan boord van het vaartuig.

  Belangrijk voor aan boord

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat noodsignalen aan boord van een vaartuig goed zijn onderhouden, gemakkelijk toegankelijk zijn en dat de bemanning bekend is met het gebruik ervan in geval van nood. Noodsignalen kunnen levens redden en helpen om snel en effectief hulp te krijgen in noodsituaties op het water.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »