Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tuigage & Zeilboot

  Tuigage & Zeilboot

  Tuigage is het hele systeem van o.a. touwwerk, masten, zeilen, verstaging en lieren om de zeilen te kunnen hijsen, trimmen en bedienen. Eigenlijk alle onderdelen die nodig zijn om de wind in de zeilen te vangen en zo over het water te kunnen bewegen! Voor tuigage toebehoren en overige zeilboot accessoires bent u hier in de juiste categorie.

   

  RVS sluitingen, karabijnhaken & wartels

  Binnen de watersport wordt veel gebruik gemaakt van allerlei soorten verbindingen voor het maken van koppelingen, bevestigingen of ophangingen aan boord. Betrouwbare en snelle verbindingen aan boord van een (zeil)boot kunt u maken met RVS sluitingen, zoals D-sluitingen en harpsluitingen van roestvrij staal, karabijnhaken, musketonhaken, veerhaken, wartels en snapsluitingen. Deze koppelingen zijn uiteraard allemaal van hoogwaardig (zee)waterbestendig metaal gemaakt, zodat u altijd kunt vertrouwen op een veilige bevestiging.

   

  Mast toebehoren

  Tijdens het zeilen wordt de mast intensief gebruikt om de zeilen te ondersteunen en te controleren en zo de zeilboot voort te stuwen. Daarom moet de mast altijd in de best mogelijke conditie zijn. In ons aanbod mast toebehoren vindt u hiervoor diverse producten, zoals: mast treden, mastkraag tape en wantspanners. Om de tuigage, zeilen, mast of andere uitrusting op hoogte veilig te kunnen inspecteren en ze eventueel te onderhouden, schilderen of vervangen, bieden we verschillende soorten bootmansstoelen.

   

  Staalkabel toebehoren

  Staalkabels, ook bekend als verstaging, worden aan boord van een zeilboot gebruikt voor structurele ondersteuning en om de mast en het tuigage te stabiliseren. Verstaging is een belangrijk onderdeel van de tuigage van een zeilboot en speelt een cruciale rol bij het handhaven van de integriteit en stabiliteit van de mast. Bij ons vindt u de noodzakelijke staalkabel toebehoren hiervoor, waaronder staaldraad en staaldraadklemmen in vele uitvoeringen en afmetingen.

   

  Lieren zeilboot

  Met de lieren op een zeilboot beheers je de touwen en kun je de zeilen trimmen, hijsen en laten zakken, zonder er veel kracht voor te hoeven gebruiken. Vooral op grotere zeilboten kun je zonder lieren niet zeilen. Wij bieden diverse lieren voor boten om de zeilen optimaal te kunnen bedienen en zo het maximale uit uw zeilprestaties te halen.

   

  Zeilboot accessoires

  Alles om het zeilen te vergemakkelijken vindt u hier. Kleine zeilboot accessoires, zoals zeilbinders en speed clips, kunnen onmisbaar blijken aan boord. Zeilhandschoenen geven grip op de tuigage, terwijl de handen beschermd worden tegen blaren en snij- of schaafwonden. Ook altijd slim om op zak te hebben is een zeilmes. Hiermee kunt u op elk moment touwen en lijnen doorsnijden - ook in geval van nood - maar ook kleine reparaties uitvoeren. Anders dan een gewoon zakmes heeft een zeilmes meestal een afgerond uiteinde om verwondingen te minimaliseren, vanwege de bewegingen op het water.  Sommige zeilmessen hebben ook speciale kenmerken, zoals een gekarteld lemmet voor betere grip op touwen.

   

  Touwwerk zeilboot

  Touwwerk is alles aan boord op het gebied van lijnen, koorden en touwen wat je gebruikt voor het zeilen. Het touwwerk is gemaakt van verschillende duurzame materialen, waaronder polyester, dyneema of spectra, en heeft verschillende diameters en sterktes - afhankelijk van de specifieke toepassing aan boord. Het goed onderhouden en correct gebruiken van touwwerk is essentieel voor de veiligheid en de prestaties van een zeilboot. Bij ons kunt u allerhande lijnen, koorden, touwen en toebehoren vinden die op uw zeilboot nodig zijn!

   

  Tuigage kopen bij 123watersport

  Tuigage kopen of ander zeilbootaccessoires? Dan bent u bij 123watersport aan het juiste adres! Als één van de eerste online watersportwinkels delen we uw passie voor watersport als geen ander. Ons uitgebreide assortiment is dan ook zorgvuldig samengesteld om aan al uw verwachtingen te voldoen. Mist u het artikel waar u naar op zoek bent? Laat het ons weten! Dankzij ons grote netwerk van leveranciers zijn voor ons alle watersportartikelen voorhanden. Heeft u vragen over onze producten of deskundig advies nodig? Neem dan ook gerust contact met ons op; we staan voor u klaar!

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »