Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Vuilwater

  Op zoek naar een vuilwatersysteem voor op de boot? Bekijk dan snel bij ons op de website wat de mogelijkheden zijn. Bij vragen neem gerust contact op. Toon meer

  2 Producten
  Anti hevelbocht beluchter

  Anti hevelbocht beluchter

  Deze speciale bocht zorgt ervoor dat water of vl...
  €7,25
  Tank meter 12/24 Volt

  Tank meter 12/24 Volt

  Tankmeter voor zowel 12 als 24 Volt te gebruiken...
  €31,50

  Vuilwatersysteem kopen? 

  Toilet- en vuilwatersystemen zijn essentiële onderdelen van het bootsanitairsysteem. En werken in zekere zin het zelfde als de watersystemen aan boord. Hier is hoe ze over het algemeen werken:

  Hieronder hoe de systemen werken 

  Toiletten: Op boten worden vaak speciale marine-toiletten gebruikt. Er zijn verschillende soorten toiletten beschikbaar, waaronder handmatige, elektrische en vacuümtoiletten. Deze toiletten zijn ontworpen om te functioneren in een maritieme omgeving en hebben doorgaans een kleinere voetafdruk dan traditionele huishoudelijke toiletten. Ze zijn uitgerust met een pomp- of spoelsysteem dat helpt bij het doorspoelen van afval in een speciale opslagtank.

  Opslagtank voor vuilwater: Afvalwater van het toilet wordt opgevangen in een vuilwatertank net als dat je drinkwater opslaat in drinkwatertanks aan boord. Deze tank kan van kunststof of roestvrij staal zijn en moet regelmatig worden geleegd volgens de geldende maritieme regelgeving. Op sommige boten wordt ook grijs water (afvoerwater van douches, wastafels, etc.) opgevangen in dezelfde vuilwatertank.

  Behandelingssystemen: Sommige grotere boten en jachten kunnen zijn uitgerust met behandelingsystemen voor vuilwater, zoals maritieme afvalwaterzuiveringsinstallaties. Deze systemen behandelen het afvalwater aan boord voordat het wordt geloosd, waardoor het voldoet aan de geldende milieunormen.

  Legen van de vuilwatertank: Het legen van de vuilwatertank kan gebeuren via een pompsysteem aan boord dat het afvalwater naar een speciale pompput of afvoerpunt aan de kade transporteert. Op sommige locaties kan het nodig zijn om gebruik te maken van vuilwaterpompstations in havens of jachthavens om de tanks te legen.

  Goed onderhouden

  Het is belangrijk om het toilet- en vuilwatersysteem aan boord regelmatig te onderhouden en schoon te maken om een hygiënische omgeving te behouden en te voldoen aan de maritieme regelgeving met betrekking tot afvalwaterbeheer.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »