Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zeilbinders

  Op zoek naar zeilbinders voor op de boot? Zeilbinders, ook wel zeilbanden of sail ties genoemd, zijn elastische banden of touwen die worden gebruikt om de zeilen van een zeilboot op te rollen, vast te binden en op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn Toon meer

  6 Producten
  Zeilbinders met ballen

  Zeilbinders met ballen

  Zeilbinders met ballen. Elastiek met een diamete...
  €2,65
  Zeilbinder met haakje

  Zeilbinder met haakje

  Zeilbinder met haakje. Elastiek met een diameter...
  €0,75
  Speed Clip voor zeilbinders

  Speed Clip voor zeilbinders

  Speed Clip voor zeilbinders. Deze klemmen zijn g...
  €0,50
  Elastiek koord met nylon mantel (per meter)
  €0,75
  Elastiekhaakje voor 5-6mm elastiek

  Elastiekhaakje voor 5-6mm elastiek

  Elastiekhkaakje. Gemaakt van kunststof.Kleur zwa...
  €0,95
  Elastiek haken

  Elastiek haken

  Elastiek haken. Gemaakt van kunststof. Leverbaar...
  €0,50

  Zeilbinders kopen? 

  Zeilbinders, ook wel zeilbanden of sail ties genoemd, zijn elastische banden of touwen die worden gebruikt om de zeilen van een zeilboot op te rollen, vast te binden en op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze zijn een essentieel onderdeel van het onderhoud en de opslag van zeilen aan boord van een zeilboot. Ze behoren tot elke dekuitrusting van een zeilboot. 

  Belangrijke aspecten van zeilbinders:

  Functie: Zeilbinders worden gebruikt om de zeilen van een zeilboot stevig opgerold en vastgebonden te houden wanneer ze niet worden gebruikt. Dit helpt niet alleen om de zeilen te beschermen tegen beschadiging door wind en weer, maar ook om de dekruimte vrij te houden en te voorkomen dat de zeilen overboord vallen.

  Materialen: Zeilbinders zijn meestal gemaakt van elastisch materiaal, zoals rubber, neopreen of elastisch koord, waardoor ze gemakkelijk om de opgerolde zeilen kunnen worden geregen en strak kunnen worden aangetrokken om ze veilig op hun plaats te houden.

  Lengte en breedte: Zeilbinders zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, afhankelijk van de grootte en het type zeil dat moet worden vastgebonden. Langere binders kunnen worden gebruikt voor grotere zeilen, terwijl kortere binders geschikt zijn voor kleinere zeilen of het bundelen van kleinere delen van een groter zeil.

  Bevestiging: Zeilbinders worden meestal door de grommets (ogen) van het zeil geregen en vervolgens strak aangetrokken om het zeil stevig op te rollen en vast te binden. Sommige zeilbinders hebben plastic of metalen clips of haken aan de uiteinden voor gemakkelijke bevestiging.

  Opslag: Wanneer ze niet in gebruik zijn, kunnen zeilbinders gemakkelijk worden opgeborgen in een opbergbak of waterdichte tas aan boord van de zeilboot, zodat ze altijd binnen handbereik zijn wanneer ze nodig zijn om de zeilen vast te binden.

  Belangrijk voor aan boord

  Over het algemeen zijn zeilbinders een eenvoudige maar essentiële uitrusting voor elke zeilboot, waardoor zeiltrimmen en onderhoud gemakkelijker en efficiënter wordt, terwijl de veiligheid van de bemanning en de bescherming van de zeilen worden gewaarborgd.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »