Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tank ontluchters

  Op zoek naar een tankontluchter voor de brandstoftank/? Een tankontluchter bestaat meestal uit een ventiel of klepmechanisme dat lucht kan laten ontsnappen en tegelijkertijd de instroom van externe stoffen, zoals vocht, stof of vuil, beperkt. Heb jij hier Toon meer

  9 Producten
  Kunststof tankontluchter - Haaks model

  Kunststof tankontluchter - Haaks model

  Kunststof tankontluchter - Haaks model. Te gebui...
  8,95
  Tankontluchter gebogen voor 16 mm slang
  24,95
  Tankontluchter recht voor 16mm slang

  Tankontluchter recht voor 16mm slang

  Tankontluchter recht voor 16mm slang. Gemaakt va...
  5,75
  Kunststof tank ontluchter - Haaks model
  7,95
  Tankontluchter recht voor 19mm slang

  Tankontluchter recht voor 19mm slang

  Vlakke tank ontluchter recht voor 19 mm slang. G...
  51,50
  Tankontluchter gebogen voor 19mm slang

  Tankontluchter gebogen voor 19mm slang

  Vlakke tank ontluchter gebogen voor 19 mm slang....
  62,50

  Een tankontluchter kopen? 

  Een tankontluchter bestaat meestal uit een ventiel of klepmechanisme dat lucht kan laten ontsnappen en tegelijkertijd de instroom van externe stoffen, zoals vocht, stof of vuil, beperkt. Dit voorkomt dat onzuiverheden in de brandstoftank terechtkomen, wat de prestaties van de motor kan beïnvloeden.

  Een tankontluchter, ook wel een brandstoftankontluchter genoemd, is een essentieel onderdeel van het brandstofsysteem van een boot. De tankontluchter zorgt ervoor dat de brandstoftank effectief kan worden gevuld zonder dat er lucht in de tank wordt opgebouwd, wat kan leiden tot problemen zoals verstoppingen, overloop en zelfs gevaarlijke situaties zoals overdruk in de tank.

  Kenmerken en functies van een tankontluchter:

  Luchtventilatie: De tankontluchter fungeert als een ventilatiepunt voor de brandstoftanks, waardoor lucht kan ontsnappen terwijl brandstof wordt toegevoegd. Dit voorkomt dat er een vacuüm ontstaat in de tank, waardoor de brandstoftoevoer naar de motor kan worden belemmerd.

  Voorkomen van overloop: Een goed functionerende tankontluchter voorkomt ook overloop tijdens het vullen van de tank middels de jerrcan. Als de tank niet correct kan ontluchten tijdens het vullen, kan brandstof terugstromen door de vulopening en overlopen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken, vooral in de buurt van ontstekingsbronnen.

  Veiligheidsvoorzieningen: Sommige tankontluchters zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen om te voorkomen dat water, vuil of vreemde voorwerpen de brandstoftank binnendringen. Deze kunnen bijvoorbeeld geïntegreerde terugslagkleppen of filterelementen bevatten om verontreinigingen buiten te houden.

  Locatie: Tankontluchters worden meestal geïnstalleerd op een hoog punt van de brandstoftank, zodat lucht gemakkelijk kan ontsnappen tijdens het vullen. Ze bevinden zich meestal boven de maximale vulhoogte van de tank om overloop te voorkomen.

  Materialen: Tankontluchters zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal, messing of kunststof die bestand zijn tegen corrosie en bestand zijn tegen de omstandigheden in een mariene omgeving.

  Regelmatig inspecteren

  Het is belangrijk om regelmatig de tankontluchter te inspecteren en ervoor te zorgen dat deze vrij is van verstoppingen en goed functioneert. Eventuele problemen met de tankontluchter moeten onmiddellijk worden aangepakt om de veiligheid en betrouwbaarheid van het brandstofsysteem van de boot te waarborgen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »