Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Drinkwatertanks

  Op zoek naar drinkwatertanks voor aan boord? Bekijk dan snel ons assortiment. Een drinkwatertank is een onmisbaar onderdeel voor in het watersysteem. Hier kan water veilig in worden opgeslagen zodat je ten alle tijden schoon drinkwater aan boord hebt. Heb Toon meer

  4 Producten
  Terugslagklep met slangtule

  Terugslagklep met slangtule

  Universele slangtule met een ingebouwde terugsla...
  €8,95
  Tank meter 12/24 Volt

  Tank meter 12/24 Volt

  Tankmeter voor zowel 12 als 24 Volt te gebruiken...
  €31,50

  Drinkwatertanks en toebehoren kopen? 

  Drinkwatertanks aan boord van een boot zijn containers die speciaal zijn ontworpen voor het veilig opslaan van drinkwater. Ze zijn een essentieel onderdeel van de watersystemen aan boord van de boot en zorgen samen met onder andere de filters en een drukvat voor een betrouwbare watervoorziening voor de bemanning tijdens hun reis. 

  Belangrijke aspecten drinkwatertanks 

  Materiaal: Drinkwatertanks kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof (zoals polyethyleen), roestvrij staal of aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals kosten, duurzaamheid en onderhoudsvereisten.

  Plaatsing: Drinkwatertanks worden meestal op strategische locaties aan boord van de boot geplaatst om het gewicht gelijkmatig te verdelen en ruimte te besparen. Ze kunnen onder vloeren, banken, bedden of in speciale compartimenten worden gemonteerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het ontwerp van de boot.

  Capaciteit: De capaciteit van drinkwatertanks varieert afhankelijk van de grootte van de boot en de behoeften van de bemanning. Kleine boten kunnen tanks hebben met een capaciteit van enkele tientallen liters, terwijl grote jachten tanks kunnen hebben met een capaciteit van duizenden liters.

  Vul- en aftapsysteem: Drinkwatertanks zijn voorzien van vul- en aftappunten om water toe te voegen aan de tank en om water af te tappen voor gebruik aan boord. Deze punten zijn meestal uitgerust met slangaansluitingen om het vullen en legen van de tank te vergemakkelijken.

  Onderhoud: Het is belangrijk om drinkwatertanks regelmatig te reinigen en te desinfecteren om bacteriële groei en verontreiniging van het water te voorkomen. Dit omvat het verwijderen van eventuele sedimenten of algen die zich in de tank kunnen ophopen en het controleren op tekenen van lekkage of schade.

  Schoon en veilig drinkwater aan boord

  Al met al zijn drinkwatertanks aan boord van een boot van vitaal belang voor het verstrekken van schoon en veilig drinkwater aan de bemanning tijdens hun reizen. Het is belangrijk om de tanks regelmatig te onderhouden en te controleren om een betrouwbare watervoorziening te garanderen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »