Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Aluminium anode voor alle vaargebieden

  Op zoek naar een aluminium anode voor gebruik in alle vaargebieden? Aluminium anodes, ook wel aluminium opofferanodes genoemd, zijn metalen stukken die worden gebruikt om andere metalen delen van boten en maritieme structuren te beschermen tegen corrosie. Toon meer

  6 Producten
  Aluminium romp anode met las strip

  Aluminium romp anode met las strip

  Aluminium romp anode met las strip. Deze romp an...
  €17,50
  Aluminium schroefas anode platte uitvoering
  €17,50
  Aluminium romp anode type Vetus

  Aluminium romp anode type Vetus

  Aluminium romp anode type Vetus. Deze romp anode...
  €25,95
  Aluminium roerblad anode

  Aluminium roerblad anode

  Aluminium roerblad anode. Diameter 90 mm en hoog...
  €22,95
  Aluminium schroefas anode bolle uitvoering
  €23,-
  Aluminium anode opschroefbaar

  Aluminium anode opschroefbaar

  Aluminium anode opschroefbaar. Bevestiging van d...
  €26,50

  Aluminium anodes kopen? 

  Aluminium anodes, ook wel aluminium opofferanodes genoemd, zijn metalen stukken die worden gebruikt om andere metalen delen van boten en maritieme structuren te beschermen tegen corrosie. Ze zijn gemaakt van aluminium en fungeren op dezelfde manier als zinkanodes, maar met enkele specifieke kenmerken.

  Net als bij een zink anode hebben aluminium anodes een hogere potentiaal dan de metalen die ze beschermen, zoals staal, ijzer of aluminiumlegeringen die in boten worden gebruikt. Dit betekent dat het aluminium anode opgeofferd wordt, wat betekent dat het langzaam corrodeert terwijl de andere metalen delen van de boot worden beschermd.

  Specifieke kenmerken van aluminium anodes zijn:

  Lichtgewicht: Aluminium anodes zijn over het algemeen lichter van gewicht dan zinkanodes, waardoor ze handig zijn voor toepassingen waar gewichtsbesparing belangrijk is.

  Effectiviteit in zoet en zout water: Aluminium anodes kunnen effectief zijn in zowel zoet als zout water. Ze zijn met name geschikt voor gebruik in zoet water, waar zinkanodes mogelijk minder effectief zijn vanwege de lagere geleidbaarheid van het water. Maar een magnesium anode doet het juist weer heel goed in zoet water. 

  Langzamere afbraak: Aluminiumanodes corroderen over het algemeen langzamer dan zinkanodes, wat betekent dat ze langer meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Dit kan voordelig zijn in situaties waarin langere bescherming tegen corrosie nodig is.

  Milieuvriendelijkheid: Aluminium is een milieuvriendelijk materiaal en kan een goede keuze zijn voor mensen die bezorgd zijn over de impact van zink op het mariene ecosysteem. Aluminiumanodes kunnen echter nog steeds enige impact hebben op het milieu, vooral als ze worden gebruikt in grote hoeveelheden in bepaalde gebieden.

  Verkrijgbaar in diverse afmetingen

  Aluminium anodes zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten, afhankelijk van de specifieke toepassing en de metalen delen die moeten worden beschermd. Het is belangrijk om de juiste anodes te kiezen en ze regelmatig te controleren en te vervangen om de optimale bescherming tegen corrosie te behouden.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »