Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ankerbal

  Op zoek naar een ankerbal voor aan boord? Geef met een ankerbal duidelijk aan dat je niet meer aan het varen bent maar voor anker ligt. Hierdoor weten de overige gebruikers dat jij voor anker ligt. Dit verhoogd de veiligheid op het water. Heb jij toch nog Toon meer

  1 Product
  Ankerbal

  Ankerbal

  Een ankerbal is een internationaal geaccepteerd ...
  €9,95

  Ankerbal kopen? 

  Een ankerbal, ook wel een ankerbalmerk genoemd, is een maritiem navigatiehulpmiddel dat wordt gebruikt om aan te geven dat een schip voor anker ligt en valt daarom onder de bootvlaggen.  

  kenmerken en aspecten van ankerballen:

  Vorm en kleur: Een ankerbal heeft meestal de vorm van een bol of een bal net als de seinkegel en is felgekleurd om goed zichtbaar te zijn, meestal rood of oranje. Dit helpt andere schepen om snel te herkennen dat het schip voor anker ligt.

  Grootte: De grootte van een ankerbal kan variëren afhankelijk van de grootte van het schip, maar ze zijn vaak groot genoeg om van een afstand zichtbaar te zijn. De exacte grootte wordt vaak bepaald door maritieme voorschriften.

  Plaatsing: De ankerbal wordt doorgaans op een goed zichtbare locatie aan boord van het schip gehesen, zoals de boeg of de mast. Het is belangrijk dat de ankerbal goed zichtbaar is vanaf alle zijden van het schip.

  Betekenis: Het tonen van een ankerbal geeft aan andere schepen aan dat het schip voor anker ligt en niet onder commando is. Dit helpt bij het voorkomen van aanvaringen en navigatieconflicten, omdat andere schepen weten dat het ankerende schip beperkte manoeuvreerruimte heeft.

  Regelgeving: In veel maritieme rechtsgebieden is het verplicht om een ankerbal te tonen wanneer een schip voor anker ligt, vooral 's nachts of bij slecht zicht. Het niet tonen van een ankerbal wanneer dat vereist is, kan leiden tot boetes of andere juridische consequenties.

  Belangrijk navigatiehulpmiddel 

  Kortom, een ankerbal is een belangrijk navigatiehulpmiddel voor het signaleren van een schip dat voor ankers ligt en draagt bij aan de veiligheid en ordelijke navigatie op zee.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »