Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Koelwater artikelen bestellen

  Op zoek naar producten om de motor te koelen met koelwater? Koelwater voor boten wordt gebruikt om de motor van de boot op de juiste bedrijfstemperatuur te houden tijdens het gebruik. Wil jij hier toch meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Toon meer

  3 Producten
  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof wierpot met verticale slang aansluitin...
  €43,50
  Olie & Koelwaterslang

  Olie & Koelwaterslang

  Olie & Koelwaterslang. Olie en benzine bestendig...
  €34,50
  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter met horizontale slang ...
  €97,20

  Alles voor koelwater van de motor kopen? 

  Koelwater voor boten wordt gebruikt om de motor van de boot op de juiste bedrijfstemperatuur te houden tijdens het gebruik. Dit gebeurt middels een koelwaterfilter, koelwaterslangen en impellers. 

  Belangrijke aspecten met betrekking tot het koelwatersysteem van boten:

  Functie: Het koelwatersysteem van een boot zorgt ervoor dat de motor op de juiste temperatuur blijft tijdens het gebruik. Het voorkomt dat de motor oververhit raakt door warmte af te voeren die wordt gegenereerd door de verbranding van brandstof en de wrijving van bewegende onderdelen.

  Zee- en zoetwaterkoeling: Er zijn twee hoofdtypen koelwatersystemen voor boten: zee- en zoetwaterkoeling. Zee- of directe koeling haalt water uit de oceaan of het meer en leidt het rechtstreeks door de motor om deze te koelen. Zoetwaterkoeling gebruikt een warmtewisselaar om het zoete water van een meer of rivier te scheiden van de motor en koelt het motorblok met een gesloten circuit van koelvloeistof.

  Warmtewisselaars: Warmtewisselaars zijn essentiële componenten in zoetwaterkoelsystemen. Ze fungeren als tussenliggende componenten tussen het motorblok en het zoetwater, waardoor de warmte wordt overgedragen van het motorblok naar het koelwater zonder dat deze twee elkaar rechtstreeks raken.

  Impellers: In koelwatersystemen met directe koeling worden impellers gebruikt om water door de motor te pompen. Deze impellers zijn vaak gemaakt van rubber en moeten regelmatig worden geïnspecteerd en vervangen om een goede watercirculatie te garanderen.

  Koelvloeistof: Voor boten met een zoetwaterkoelsysteem wordt koelvloeistof gebruikt om het motorblok te koelen. Deze koelvloeistof moet periodiek worden gecontroleerd en vervangen om corrosie en ophoping van afzettingen te voorkomen.

  Inspectie en onderhoud: Het koelwatersysteem van een boot vereist regelmatige inspectie en onderhoud om ervoor te zorgen dat het correct blijft functioneren. Dit omvat het controleren van waterstroming, impellers, slangen, warmtewisselaars en andere componenten op tekenen van slijtage, corrosie of lekkage.

  Zorg voor een betrouwbare motor

  Door het koelwatersysteem van je boot goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat de motor betrouwbaar blijft werken en dat oververhitting wordt voorkomen, wat kan leiden tot kostbare reparaties.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »