Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Techniek en motor

  Techniek en motor

  Rond de motor vindt de actie plaats. In onze categorie “Rond de Motor” vindt u alle onderdelen, artikelen en accessoires die bijdragen aan de algehele vaarprestaties van uw boot. Daaronder vallen natuurlijk allerlei buitenboordmotor accessoires - zoals olie, smeermiddelen, dodemansknoppen en BB-hoezen - maar ook artikelen voor andere delen van de boot, zoals: bilgepompen, anodes en uitlaataccessoires. Kortom: alles om de motor soepel te laten lopen en uw boot optimaal te laten varen!

   

  Buitenboordmotor accessoires

  Met buitenboordmotor accessoires kunt u de prestaties van de motor verbeteren, het vaargemak vergroten en de buitenboordmotor goed onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan artikelen als BB-hoezen, dodemansknoppen, olie en smeermiddelen, hydrofoil en een verlengstuk voor de gashendel van een buitenboordmotor. Met deze bootaccessoires haalt u het beste uit uw buitenboordmotor! 

   

  Brandstoftanks en accessoires voor buitenboordmotor

  Geen motor kan lopen zonder brandstof. Deze diesel of benzine wordt via de brandstoftank aan de motor geleverd. Reservebrandstof bewaart u veilig aan boord in jerrycans. Vanzelfsprekend moeten deze artikelen gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de eigenschappen van brandstoffen en stevigheid en weerstand tegen corrosie biedt. Met brandstofslangen en pompballen kunt u de brandstof veilig overhevelen naar de tank. Wilt u er zeker van zijn dat u nooit stil komt te liggen omdat de tank leeg is? Maak dan gebruik van een brandstoftankzender en brandstoftankmeter!

   

  Bilgepompen voor de boot

  Een bilgepomp verwijdert het water uit het laagste deel van de boot (oftewel de bilge). Bilgepompen zijn essentieel om de boot te laten drijven, maar zorgen er ook voor dat de boot stabiel ligt. Mocht het water zich ophopen, dan kost dat veel brandstof en in het ergste geval je boot. Met elektrische 12V bilgepompen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in boten wordt het water weggepompt. Deze elektrische bilgepompen gaan automatisch aan zodra er een bepaald waterpeil in de bilge wordt bereikt. Daar heeft u vrijwel geen omkijken naar. Met een handmatige bilgepomp schakelt u de werking zelf in zodra u merkt dat er water in de bilge staat. Deze kunt u gebruiken als er geen stroomvoorziening aanwezig is, maar ook als back-up voor elektrische bilgepompen.

   

  Uitlaataccessoires voor het uitlaatsysteem van de boot

  Door het uitlaatsysteem worden verbrandingsgassen veilig uit de motorruimte van de boot en uit de buurt van de opvarenden naar buiten geleid. Met verschillende uitlaataccessoires, zoals uitlaatslangen, uitlaatsystemen en ventilatieschelpen, kunt u het uitlaatsysteem goed laten werken, onderhouden of zelfs verbeteren. Zo kunt u met bepaalde uitlaataccessoires ook zorgen voor geluidsdemping. Dat verbetert het vaarcomfort!

   

  Anodes voor de boot

  Een anode voor een boot is een opofferingsmetaal dat is ontworpen om corrosie te voorkomen aan de metalen onderdelen van de boot die zich onder water bevinden, zoals de romp en de schroefas van de buitenboordmotor. Er zijn verschillende soorten anoden die worden gebruikt op boten, waaronder zinkanoden, aluminiumanoden en magnesiumanoden. Het type anode dat u nodig hebt, hangt af van het materiaal van de onderdelen die u wilt beschermen en of de boot in zoet of zout water ligt. Vervang de anode zodra die 70 tot 80% geconsumeerd is.

   

  Koelwateraccessoires

  Tot slot voeren wij ook een selectie aan noodzakelijke koelwateraccessoires in ons “rond de motor” aanbod. Koelwaterfilters en koelwaterslangen zorgen ervoor dat de motor op de juiste temperatuur blijft en beschermd wordt tegen oververhitting. Inspecteer regelmatig de koelwaterslangen en filters van uw boot. Verouderde of beschadigde slangen kunnen leiden tot lekken; verstopte filters verminderen de koelcapaciteit, waardoor de motor oververhit kan raken. 

   

  Bootonderdelen voor 'rond de motor' kopen bij 123watersport

  Wilt u bootonderdelen, watersportartikelen of bootaccessoires kopen voor gebruik rond de motor? Dan bent u bij 123watersport aan het juiste adres! Als één van de eerste online watersportwinkels delen we uw passie voor watersport als geen ander. Ons uitgebreide assortiment is dan ook zorgvuldig samengesteld om aan al uw verwachtingen te voldoen. Mist u het artikel waar u naar op zoek bent? Laat het ons weten! Dankzij ons grote netwerk van leveranciers zijn voor ons alle watersportartikelen voorhanden. Heeft u vragen over onze producten of deskundig advies nodig? Neem dan ook gerust contact met ons op; we staan voor u klaar!

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »