Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Koelwaterfilter

  Op zoek naar een koelwaterfilter voor in het koelwatersysteem? Een koelwaterfilter voor een boot is een essentieel onderdeel van het koelsysteem om ervoor te zorgen dat het koelwater dat naar de motor wordt geleid vrij is van vuil, sediment, zeewier en an Toon meer

  2 Producten
  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof wierpot met verticale slang aansluitin...
  43,50
  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter

  Kunststof koelwaterfilter met horizontale slang ...
  97,20

  Koelwaterfilter kopen? 

  Een koelwaterfilter voor een boot is een essentieel onderdeel van het koelwatersysteem om ervoor te zorgen dat het koelwater dat naar de motor wordt geleid middels koelwaterslangen vrij is van vuil, sediment, zeewier en andere verontreinigingen die de koelwaterstroom kunnen belemmeren en de motor kunnen beschadigen. 

  belangrijke aspecten van een koelwaterfilter voor boten:

  Functie: Het primaire doel van een koelwaterfilter is om de koelwaterstroom te zuiveren voordat het door de motor stroomt. Hierdoor wordt voorkomen dat vuildeeltjes, zoals zand, schelpen, zeewier en andere verontreinigingen, de koelkanalen van de motor verstoppen en schade veroorzaken.

  Plaatsing: Koelwaterfilters worden meestal geïnstalleerd tussen de inlaat van het koelwatersysteem en de motor. Hierdoor wordt het koelwater gefilterd voordat het de motor bereikt. In sommige gevallen kan het filter ook worden geplaatst in de buurt van de zeewaterinlaat of in de buurt van de warmtewisselaar in het geval van een zoetwaterkoelsysteem.

  Typen filters: Koelwaterfilters voor boten zijn verkrijgbaar in verschillende typen, waaronder inline filters, patroonfilters en mandfilters. Inline filters zijn eenvoudige filters die direct in de koelwaterleiding worden geïnstalleerd. Patroonfilters gebruiken vervangbare filterpatronen om vuil te verwijderen. Mandfilters gebruiken een mand of zeef om grotere deeltjes uit het koelwater te verwijderen.

  Materiaal: Koelwaterfilters zijn meestal gemaakt van corrosiebestendige materialen zoals roestvrij staal, kunststof of brons om bestand te zijn tegen de corrosieve effecten van zout water.

  Onderhoud: Het is belangrijk om het koelwaterfilter regelmatig te controleren en te reinigen om ervoor te zorgen dat het effectief blijft werken. Vervang de filterpatronen indien nodig en verwijder eventueel opgehoopt vuil uit de filtermand of zeef.

  Verleng de levensduur van de motor

  Door een koelwaterfilter te gebruiken, kun je de levensduur van de motor verlengen en de betrouwbaarheid van het koelsysteem van je boot verbeteren. Het regelmatig onderhouden van het filter zal ervoor zorgen dat je motor optimaal blijft presteren en beschermd is tegen de schadelijke effecten van verontreinigd koelwater.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »