Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Meerboei kopen

  Een meerboei, ook wel afmeerboei genoemd, is een drijvende boei die wordt gebruikt om een boot aan te meren zonder gebruik te maken van een wal of een steiger. Meerboeien zijn vaak verankerd aan de bodem van een waterlichaam en hebben een oog of ring waar Toon meer

  7 Producten
  Meerboei met ogen

  Meerboei met ogen

  Meerboei met ogen. Het model van deze afmeerboei...
  14,95
  Meerboei van kunststof

  Meerboei van kunststof

  Meerboei van kunststof. Gemaakt van UV bestendig...
  12,50
  12,30
  9,95
  Markeerboei drijver

  Markeerboei drijver

  Markeerboei drijver. Gemaakt van PVC. Leverbaar ...
  9,95
  Markeringsboei wedstrijdbaan

  Markeringsboei wedstrijdbaan

  Markerings boei voor zeilwedstrijd markering en ...
  109,95
  Markeringsboei rood - Diam. 20 cm

  Markeringsboei rood - Diam. 20 cm

  De Ocean rode markerings- / ankerboei is een han...
  13,75
  Controle kralen

  Controle kralen

  Controle kralen in de kleur: Rood, zwart en groe...
  15,-

  Meerboei kopen? 

  Een meerboei, ook wel afmeerboei genoemd, is een drijvende boei die wordt gebruikt om een boot aan te meren zonder gebruik te maken van een wal of een steiger. Meerboeien zijn vaak verankerd aan de bodem van een waterlichaam en hebben een oog of ring waaraan een boot kan worden vastgemaakt met behulp van landvasten of touwen. In tegenstelling tot een ankerboei is de meerboei een vast punt op de bodem en een ankerboei geeft aan waar het anker van een boot ligt. 

  Kenmerken en functies van meerboeien:

  Drijfvermogen: Meerboeien zijn ontworpen om voldoende drijfvermogen te bieden om een boot veilig vast te houden zonder te zinken of te kantelen. Ze zijn meestal gemaakt van drijvend materiaal zoals kunststof, polyethyleen of schuim.

  Ankerpunt: Een meerboei is verankerd aan de bodem van het waterlichaam met behulp van een zware ketting of kabel en een ankers. Dit zorgt ervoor dat de boei op zijn plaats blijft, zelfs bij wisselende stromingen en weersomstandigheden.

  Bevestigingspunt: Bovenop de meerboei bevindt zich een bevestigingspunt, zoals een oog of ring, waar een boot aan kan worden vastgemaakt met behulp van een landvast of touw. Dit biedt een veilige en stabiele manier om de boot af te meren zonder dat deze tegen een wal of steiger hoeft te worden gelegd.

  Zichtbaarheid: Meerboeien zijn vaak felgekleurd en voorzien van reflecterende strips of markeringen om hun zichtbaarheid te vergroten, vooral bij slecht weer of 's nachts.

  Capaciteit: Meerboeien zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van het gewicht en de grootte van de boten die eraan worden afgemeerd. Het is belangrijk om een meerboei te kiezen die geschikt is voor het type boot dat ermee wordt afgemeerd.

  Ideaal als er er geen steiger of wal aanwezig is

  Over het algemeen bieden meerboeien een handige en veilige manier om boten af te meren op plaatsen waar geen wal of steiger beschikbaar is. Ze worden vaak gebruikt in baaien, havens, jachthavens en ankerplaatsen als alternatief voor traditionele afmeermethoden.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »