Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Radarreflector

  Op zoek naar een radarreflector voor aan boord? Een radarreflector voor een boot is een apparaat dat is ontworpen om de detectie door radar van een boot te verbeteren. Het reflecteert het radarsignaal van andere schepen, waardoor de boot beter zichtbaar w Toon meer

  3 Producten
  Radar reflector buismodel voor zeilboten
  €31,50
  Radarreflector achtvlakkig

  Radarreflector achtvlakkig

  Plat opvouwbaar dus makkelijk op te bergen. Gema...
  €20,50
  Radar reflector buismodel

  Radar reflector buismodel

  Eenvoudig te monteren door montage voet
  €36,75

  Radarreflector kopen? 

  Een radarreflector voor een boot is een apparaat dat is ontworpen om de detectie door radar van een boot te verbeteren. Het reflecteert het radarsignaal van andere schepen, waardoor de boot beter zichtbaar wordt op de radar van nabijgelegen vaartuigen, evenals op radarsystemen op walstations.

  kenmerken en aspecten van radarreflectoren voor boten:

  Constructie: Radarreflectoren voor boten zijn meestal gemaakt van materialen die radarstraling effectief reflecteren, zoals metaal of kunststoffen met speciale reflecterende eigenschappen. Ze hebben vaak een specifieke geometrische vorm om de reflectie te optimaliseren, zoals een cilinder, seinkegel of array van reflecterende oppervlakken.

  Montage: Radarreflectoren worden meestal op een hoog punt aan boord van de boot gemonteerd om een maximale detectie te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld boven op de mast zijn of op een speciale beugel boven op de kajuit & kombuis.

  Passief vs. actief: Er zijn twee hoofdtypen radarreflectoren: passief en actief. Passieve radarreflectoren werken door het radarsignaal te reflecteren, terwijl actieve radarreflectoren een elektronisch systeem gebruiken om het radarsignaal te versterken en terug te sturen.

  Grootte en bereik: De grootte van een radarreflector kan variëren afhankelijk van het type boot en de vereisten voor detectie. Over het algemeen geldt dat grotere radarreflectoren beter zichtbaar zijn op radar, vooral op lange afstanden.

  Wettelijke vereisten: In sommige rechtsgebieden zijn radarreflectoren verplicht voor bepaalde typen boten, met name voor zeegaande vaartuigen. Controleer de lokale maritieme voorschriften om te bepalen of een radarreflector of ankerbal vereist is voor jouw boot.

  Onderhoud: Het is belangrijk om de radarreflector regelmatig te inspecteren en schoon te maken om optimale prestaties te behouden. Vuil, corrosie of beschadigingen kunnen de reflectie verminderen en de detectie door radar beïnvloeden.

  Essentieel voor de veiligheid

  Kortom, een radarreflector is een essentieel veiligheidsonderdeel voor boten, omdat het de zichtbaarheid van de boot op radar verbetert en bijdraagt aan het voorkomen van aanvaringen en navigatieconflicten, vooral bij slecht zicht of drukke vaargebieden.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »