Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Producten voor het afmeren van uw boot

  Producten voor het afmeren van uw boot

  Wat is nodig om een boot te kunnen afmeren

  Aanleggen of afmeren gaat een stuk gemakkelijker als u de juiste producten aan boord heeft. Denk daarbij aan een haakstok, stootwillen, landvasten, stootwillen, maar ook een boegschroef of trappetje.

  Waarom zo compleet mogelijk de boot uitrusten met afmeer producten    

  Voor het afmeren of aanleggen van uw boot in uw box hebben wij een ruim assortiment en uit voorraad leverbaar tegen de beste prijzen. Wij helpen graag met het veilig vast leggen van uw boot aan de steiger in de haven onder alle omstandigheden, U wilt niet misgrijpen als u net een extra fender nodig hebt en daarmee schade of een kras op de boot kunt voorkomen.

  Tips voor het aanleggen in haven, box, brug, of sluis

  Zorg altijd voor een 1 extra dikke fender of stootwil. Vaak is een 2e pikhaak of haakstok geen overbodige luxe aan boord bij het aanleggen evenals een lange lijn van 3 keer scheepslengte (liefst 2 lijnen voor gestapeld liggen)

  Hier zijn een aantal tips voor het afmeren van een boot:

  1. Kies een afmeerplek waar de boot veilig en stevig vastgezet kan worden. Let ook op de stroming en de windrichting om te voorkomen dat de boot gaat schommelen.

  2. Haal losse voorwerpen en obstakels van dek, maak de landvasten klaar en zorg dat er geen lijnen of touwen in de knoop zitten.

  3. Verminder de snelheid van de boot en benader de afmeerplek langzaam en gecontroleerd.

  4. Gebruik de juiste afmeerlijnen en zorg dat deze stevig vastgezet worden aan de afmeerpalen of kikkers.

  5. Bevestig de afmeerlijnen op de juiste manier, zodat de boot niet kan wegdrijven. Zorg dat de lijnen niet te strak of te los zijn.

  6. Gebruik voldoende afmeerlijnen om de boot goed vast te zetten. Gebruik bijvoorbeeld twee lijnen aan de voorkant en twee lijnen aan de achterkant.

  7. Controleer regelmatig of de afmeerlijnen nog stevig vastzitten en of de boot niet begint te schommelen of te bewegen.

  8. Maak de boot weer klaar voor vertrek voordat je wegvaart. Haal de afmeerlijnen los en zorg dat alle losse voorwerpen weer opgeborgen zijn.

  Met deze tips zou je in staat moeten zijn om je boot veilig en stevig af te meren. Veel plezier op het water!

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »