Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Spanschroef kopen?

  Op zoek naar een spanschroef? Een spanschroef, ook wel draadspanner, draadeindspanner of spanbout genoemd, is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om de spanning van draden, kabels of touwen aan te passen en te regelen. Heb jij hier toch nog vragen Toon meer

  10 Producten
  Spanschroef met haken - RVS A4-AISI316

  Spanschroef met haken - RVS A4-AISI316

  RVS Spanschroef met haken . Gemaakt van zeewater...
  €3,75
  Spanschroef met haak en oog - RVS A4-AISI316
  €2,25
  Spanschroefhuis RVS

  Spanschroefhuis RVS

  RVS Spanschroefhuis met binnendraad. Volgens DIN...
  €1,95
  RVS Spanschroef met haken en extra zekering
  €6,95
  RVS Spanschroef met ogen

  RVS Spanschroef met ogen

  RVS Spanschroef met ogen. Gemaakt van zeewaterbe...
  €2,95
  Fles opener model wantspanner

  Fles opener model wantspanner

  Fles opener model wantspanner. Unieke flesopener...
  €10,50

  Spanschroef kopen? 

  Een spanschroef, ook wel draadspanner, draadeindspanner of spanbout genoemd, is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om de spanning van draden, kabels of touwen aan te passen en te regelen. Het bestaat uit een langwerpige metalen behuizing met schroefdraad aan beide uiteinden en een draaihendel in het midden.

  Belangrijke kenmerken en toepassingen van een spanschroef:

  Verstelbare spanning: De draaihendel van de spanschroef kan worden gedraaid om de schroefdraad aan te spannen of los te maken, waardoor de spanning van het bevestigde draad of touw wordt aangepast. Hierdoor kan de gebruiker de spanning nauwkeurig regelen voor een optimale werking van bijvoorbeeld verstaging of tuigage op een zeilboot.

  Veelzijdigheid: Spanschroeven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder roestvrij staal, gegalvaniseerd staal en messing, en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het spannen van kabels in hekwerken, zeilboten, tenten, schommels, bootsmanstoelen en andere constructies.

  Duurzaamheid: Hoogwaardige spanschroeven zijn gemaakt van stevige materialen die bestand zijn tegen corrosie en slijtage, zelfs in zware omgevingen zoals op zee. Dit zorgt voor een langdurige en betrouwbare werking, zelfs onder extreme omstandigheden.

  Eenvoudige installatie: Een spanschroef kan eenvoudig worden geïnstalleerd door de schroefdraad aan beide uiteinden in de te bevestigen draden of touwen te draaien. De draaihendel kan vervolgens worden gedraaid om de gewenste spanning in te stellen.

  Veiligheid: Het gebruik van spanschroeven zorgt voor een veilige en stabiele bevestiging van draden, kabels of touwen, waardoor het risico op losraken of breken wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen waarbij veiligheid een prioriteit is, zoals op boten of in constructies op hoogte.

  Regel de spanning met onze spanschroef

  Al met al is een spanschroef een veelzijdig en essentieel gereedschap voor het aanpassen en regelen van de spanning van draden, kabels of touwen in verschillende toepassingen, waaronder zeilboten, constructies en meer.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »