Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Drukvat

  Op zoek naar een drukvat voor in het watersysteem aan boord? Wij hebben hier het juiste product voor. Zonder drukvat kun je geen schoonwater aan boord houden. Een drukvat is daarom een essentieel onderdeel en kan niet meer ontbreken aan boord. Heb jij toc Toon meer

  1 Product
  Accumulator / drukvat voor drinkwatersysteem
  €25,95

  Drukvat kopen? 

  Een drukvat aan boord van een boot is een essentieel onderdeel van het watersysteem. Het is een container die onder druk staat en wordt gebruikt om water op te slaan in drinkwatertanks en een constante waterdruk te handhaven voor verschillende toepassingen aan boord.

  Belangrijke aspecten van drukvaten op boten:

  Opslag van water: Het drukvat fungeert als een reservoir voor het opslaan van water aan boord van de boot. Het wordt meestal gevuld via een waterinlaat en is verbonden met het watersysteem van de boot.

  Drukregeling: Het drukvat is ontworpen om water onder druk op te slaan, waardoor een constante waterdruk wordt gehandhaafd voor verschillende toepassingen, zoals douchen, afwassen, toiletspoeling en het gebruik van kranen aan boord.

  Waterpompregeling: Het drukvat werkt vaak in combinatie met een waterpomp die water vanuit het vat door het watersysteem en de filters van de boot pompt. De druk in het drukvat activeert de waterpomp wanneer de waterdruk onder een bepaald niveau daalt en schakelt deze uit wanneer de gewenste druk is bereikt.

  Voordelen van drukvaten: Het gebruik van drukvaten heeft verschillende voordelen, waaronder een soepelere waterstroom, minder trillingen en geluid van de waterpomp, en minder vaak schakelen van de waterpomp. Dit resulteert in een efficiënter en comfortabeler watersysteem aan boord van de boot.

  Onderhoud en controle: Het is belangrijk om het drukvat regelmatig te controleren op eventuele lekken, schade of drukverlies. Ook moet de luchtdruk in het vat af en toe worden gecontroleerd en indien nodig worden bijgevuld om een goede werking te garanderen.

  Drukvat cruciaal in watersystemen 

  Kortom, een drukvat aan boord van een boot speelt een cruciale rol bij het handhaven van een betrouwbare en constante watervoorziening voor diverse toepassingen, wat bijdraagt aan het comfort en de functionaliteit aan boord.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »