Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Dek- & vluchtluiken

  Op zoek naar dekluiken voor aan boord? Dekluiken zijn net als bij inspectieluiken openingen in het dek van een boot die kunnen worden geopend en gesloten om toegang te bieden tot het interieur van de boot of om ventilatie en licht binnen te laten. Heb jij Toon meer

  1 Product
  Muggenhor tbv vluchtluik

  Muggenhor tbv vluchtluik

  De muggen hor is voorzien van een loodlijn waard...
  25,95

  Dekluiken kopen? 

  Dekluiken en vluchtluiken zijn beide belangrijke componenten van boten en behoren tot de dekuitrusting van de boot, maar ze verschillen in functie en gebruik. Dekluiken met muggenhorren zijn een handige toevoeging aan boten, vooral voor boten die worden gebruikt in gebieden waar insectenplagen een probleem kunnen zijn. Deze luiken bieden niet alleen ventilatie en natuurlijk licht, maar houden ook insecten zoals muggen, vliegen en andere kleine beestjes buiten.

  Dekluiken:

  Dekluiken zijn net als bij inspectieluiken openingen in het dek van een boot die kunnen worden geopend en gesloten om toegang te bieden tot het interieur van de boot of om ventilatie en licht binnen te laten.

  Ze worden meestal gebruikt voor het bereiken van opslagruimtes, motorruimtes, kajuiten, of andere compartimenten onder het dek.

  Dekluiken kunnen verschillende vormen hebben, waaronder rechthoekig, rond of ovaal, en zijn meestal voorzien van een scharniermechanisme en een vergrendeling om ze veilig te sluiten.

  Deze luiken kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals aluminium, roestvrij staal, of kunststof, afhankelijk van de boot en de toepassing.

  Vluchtluiken:

  Vluchtluiken zijn speciale luiken die zijn ontworpen als nooduitgangen op boten, vooral op schepen met meerdere dekken of waar mensen verblijven, zoals passagiersschepen, cruiseschepen, en zeiljachten.

  Ze worden strategisch geplaatst om snel toegang te bieden tot buiten in geval van een noodsituatie, zoals brand of zinking van het schip.

  Vluchtluiken hebben vaak een groter formaat dan standaard dekluiken en kunnen een licht gebogen of bolvormig ontwerp hebben om gemakkelijk te kunnen ontsnappen.

  Deze luiken zijn voorzien van hendels, grendels of andere snelsluitmechanismen waarmee ze snel kunnen worden geopend, zelfs onder druk.

  Beide typen luiken zijn van cruciaal belang voor de veiligheid en functionaliteit van een boot. Dekluiken bieden toegang en ventilatie, terwijl vluchtluiken zorgen voor snelle en veilige evacuatie in noodgevallen. Het is belangrijk dat beide soorten luiken regelmatig worden onderhouden en goed functioneren volgens de geldende veiligheidsnormen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »