Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Antenne toebehoren

  Op zoek naar een antenne en toebehoren voor op de boot? Kies een antenne die speciaal is ontworpen voor gebruik op boten. Marine-antennes zijn bestand tegen de maritieme omgeving, inclusief blootstelling aan water, UV-straling en corrosie. Bij vragen? Ste Toon meer

  10 Producten
  Microfoon houder voor CB en VHF

  Microfoon houder voor CB en VHF

  Microfoon houder voor alle standaard CB en VHF m...
  €3,75
  Antenne voet verstelbaar van RVS

  Antenne voet verstelbaar van RVS

  Verstelbare antenne voet. Deze antenne voet is g...
  €84,50
  Kunststof antennehouder voor reling montage
  €10,10
  Vaste RVS antennevoet VHF en DVB antenne
  €25,95
  Antenne voet verstelbaar van nylon

  Antenne voet verstelbaar van nylon

  Verstelbare antenne voet. Deze antenne voet is g...
  €14,50
  Antenne basis voor reling montage verstelbaar
  €15,75
  Antenne voet verstelbaar van nylon

  Antenne voet verstelbaar van nylon

  Verstelbare antenne voet. Deze antenne voet is g...
  €12,95

  Alles voor een antenne voor aan boord kopen? 

  Als je een antenne op een boot wilt installeren, zijn hier enkele belangrijke overwegingen en componenten die je nodig hebt. 

  Denk hierbij aan het volgende: 

  Marine antenne: Kies een antenne die speciaal is ontworpen voor gebruik op boten. Marine-antennes zijn bestand tegen de maritieme omgeving, inclusief blootstelling aan water, UV-straling en corrosie. Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor een VHF-marineantenne voor communicatie, een GPS-antenne voor navigatie, een AM/FM-antenne voor radiotuners en of audio, of een antenne voor draadloze communicatie en internettoegang.

  Antennemontage: Overweeg waar je de antenne wilt monteren op je boot. Voor VHF-marineantennes wordt vaak een mastmontage aanbevolen om een goed bereik te garanderen. GPS-antennes worden meestal op een plek met een vrij zicht op de lucht gemonteerd, zoals op het dak of op de radarbeugel. Zorg ervoor dat de montage stevig en veilig is om te voorkomen dat de antenne tijdens het varen beweegt of beschadigd raakt.

  Coaxkabel: Gebruik hoogwaardige coaxkabel om de antenne aan te sluiten op je maritieme elektronica, zoals een marifoon, GPS-ontvanger of radio. Kies een coaxkabel die geschikt is voor maritieme toepassingen en bestand is tegen vocht en corrosie. Zorg ervoor dat de lengte van de kabel voldoende is om vanaf de antenne naar je bootelektra te reiken, en vermijd scherpe bochten of knikken in de kabel om signaalverlies te voorkomen dit kan bijv. doormiddel van een kabeldoorvoer.

  Antenne-aansluiting: Zorg ervoor dat je de juiste antenne-aansluiting hebt die past bij je antenne en maritieme elektronica. Dit kan een PL-259-connector zijn voor VHF-marineantennes, een BNC-connector voor GPS-antennes, of een andere connector, afhankelijk van het type antenne dat je gebruikt. Zorg ervoor dat de connector waterdicht is en goed is afgesloten om corrosie te voorkomen.

  Montagemateriaal: Zorg ervoor dat je alle benodigde montagematerialen hebt om de antenne stevig en veilig te monteren op je boot. Dit kan montagebeugels, bouten, moeren, afdichtingsmiddelen en andere benodigdheden omvatten. Zorg ervoor dat het montagemateriaal bestand is tegen de maritieme omgeving en corrosiebestendig is.

  Ga voor goede communicatie aan boord 

  Door deze componenten zorgvuldig te selecteren en te installeren, kun je een effectieve en betrouwbare antenne-installatie op je boot realiseren, waardoor je goede communicatie en navigatie hebt tijdens het varen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »