Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Vlaggenstokken

  Op zoek naar een vlaggenstok voor aan boord? Neem dan snel een kijkje bij ons op de website. een vlaggenstok is een verticale staaf of paal waar een vlag aan wordt bevestigd om deze te hijsen. Heb jij toch nog vragen over een vlaggenstok? Neem dan gerust Toon meer

  7 Producten
  RVS vlaggenstok

  RVS vlaggenstok

  Vlaggenstok gemaakt van roestvrij staal AISI316,...
  €27,95
  RVS vlaggenstok voor aan de reling

  RVS vlaggenstok voor aan de reling

  RVS vlaggenstok voor aan de reling. Lengte vlagg...
  €12,50
  Vlaggenstok inclusief houder kunststof

  Vlaggenstok inclusief houder kunststof

  Vlaggenstok inclusief houder kunststof. De kunst...
  €4,75
  RVS vlaggenstok voor aan de railing

  RVS vlaggenstok voor aan de railing

  Vlaggenstok gemaakt van roestvast staal voor mon...
  €16,50
  Mahonie vlaggenstok

  Mahonie vlaggenstok

  Vlaggenstok gemaakt van mahonie. Leverbaar in 5 ...
  €53,50
  RVS Vlaggenstok montage aan de spiegel

  RVS Vlaggenstok montage aan de spiegel

  RVS Vlaggenstok montage aan de spiegel. Lengte o...
  €35,25

  Een vlaggenstok voor op de boot kopen? 

  Een vlaggenstok is een verticale staaf of paal waar bootvlaggen aan worden bevestigd om deze in te hijsen. De vlaggenstok wordt weer geplaatst in een vlaggenstokhouder. Hier zijn enkele kenmerken en aspecten van vlaggenstokken:

  Materiaal: Vlaggenstokken zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals hout, aluminium of kunststof. Houten vlaggenstokken zijn traditioneel, terwijl aluminium en kunststof vlaggenstokken vaak lichter en onderhoudsvriendelijker zijn.

  Lengte: De lengte van een vlaggenstok kan variëren afhankelijk van de grootte van de boot en de plaatsing van de vlag. Voor kleine boten kan een kortere vlaggenstok voldoende zijn, terwijl grotere schepen een langere vlaggenstok nodig hebben voor een goede zichtbaarheid.

  Bevestiging: Aan de bovenkant van de vlaggenstok bevindt zich meestal een houder of haken waar de vlag aan wordt bevestigd. Deze houder kan verschillende vormen hebben, zoals een kikker of een oog, afhankelijk van het type vlag en de bevestigingsmethode.

  Installatie: Vlaggenstokken worden meestal verticaal gemonteerd op de boeg of de achtersteven van de boot. Ze kunnen permanent worden bevestigd of worden voorzien van een systeem waarmee ze gemakkelijk kunnen worden neergeklapt of verwijderd voor opslag of transport.

  Verlichting: Voor boten die 's nachts varen, kan een verlichte vlaggenstok nodig zijn om de vlag goed zichtbaar te maken. Dit kan worden bereikt door middel van speciale navigatieverlichting die op de vlaggenstok wordt gemonteerd.

  Onderhoud: Regelmatig onderhoud van de vlaggenstok, zoals het schoonmaken en inspecteren op schade, is belangrijk om de duurzaamheid en functionaliteit ervan te behouden.

  Essentieel onderdeel bootuitrusting

  Kortom, een vlaggenstok is een essentieel onderdeel van de dekuitrusting voor het hijsen en tonen van vlaggen, waaronder de nationale vlag, provincievlaggen, seinvlaggen en andere symbolische vlaggen.

  Advies afmeting

  Advies vlaggenstok lengte en afmeting vlag

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »