Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Magnesium anode bij zoet water

  Op zoek naar magnesium anode voor boten in zoet water? Welke anode is nou geschikt voor jou boot? Je kunt het altijd even vragen voor professionele hulp van het team. Magnesiumanoden zijn een type offeranode dat vaak wordt gebruikt op boten en andere mari Toon meer

  9 Producten
  Magnesium roerblad anode (Per paar)

  Magnesium roerblad anode (Per paar)

  Magnesium roerblad anode. Deze anodes worden per...
  €20,50
  Magnesium romp anode type Vetus

  Magnesium romp anode type Vetus

  Magnesium romp anode type Vetus. Deze romp anode...
  €29,50
  Magnesium schroefas anode bolle uitvoering
  €68,50
  Magnesium anode opschroefbaar

  Magnesium anode opschroefbaar

  Magnesium anode opschroefbaar . Bevestiging van ...
  €37,50
  Magnesium romp anode met las strip

  Magnesium romp anode met las strip

  Magnesium romp anode met las strip. Deze romp an...
  €30,95
  Magnesium schroefas anode platte uitvoering
  €37,50
  Anode set Mercury Braco II en III - Magnesium
  €132,50

  Magnesium anode kopen? 

  Magnesiumanoden zijn een type offeranode dat vaak wordt gebruikt op boten en andere maritieme toepassingen voor de bescherming van de bootonderdelen onder water tegen corrosie en behoren tot de dekuitrusting van iedere boot.  

  belangrijke aspecten van magnesiumanoden:

  Corrosiebescherming: Magnesiumanoden dienen als opofferingsmiddel om metalen onderdelen van de boot, zoals de romp, het roer, de schroefas en andere metalen onderdelen, te beschermen tegen corrosie. Ze corroderen in plaats van de kostbare metalen onderdelen van de boot, waardoor deze worden beschermd.

  Materiaal en samenstelling: Magnesiumanodes zijn gemaakt van puur magnesium of een magnesiumlegering. Magnesium heeft een hogere potentiaal dan de metalen die moeten worden beschermd, waardoor het oplost en oxideert in plaats van de metalen delen van de boot.

  Effectiviteit: Magnesiumanoden zijn met name effectief in zoet water, zoals rivieren, meren en kanalen. Ze zijn minder effectief in zout water, waar ze sneller kunnen oplossen. In gebieden met zout water worden doorgaans zinkanoden gebruikt vanwege hun hogere prestaties in deze omgeving.

  Montage: Magnesiumanoden worden meestal bevestigd aan de metalen delen van de boot met behulp van bouten, schroeven of klemmen. Ze moeten stevig worden bevestigd en in direct contact komen met het oppervlak dat moet worden beschermd om effectief te zijn.

  Inspectie en vervanging: Het is belangrijk om magnesiumanoden regelmatig te inspecteren op tekenen van corrosie of slijtage. Zodra een anode significant is aangetast, moet deze worden vervangen om de bescherming tegen corrosie te behouden. De frequentie van inspectie en vervanging hangt af van factoren zoals het type water waarin de boot wordt gebruikt, de watersnelheid en de omgevingsomstandigheden.

  Beschermen van metalen delen tegen corrosie

  Het gebruik van magnesiumanoden is een belangrijke stap in het beschermen van de metalen onderdelen van je boot tegen corrosie, waardoor de levensduur van de boot wordt verlengd en dure reparaties worden voorkomen. Zorg ervoor dat je de juiste maat en het juiste type anoden kiest voor jouw specifieke toepassing en omgevingsomstandigheden.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »