Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ankers en toebehoren

  Ankers en toebehoren online kopen? zoek dan niet verder maar bestel snel en eenvoudig bij 123Watersport. Mocht u uw afmeting willen weten? Kijk dan onderaan bij de productinformatie. Daarin staat een indicatie van welke maat precies bij uw boot past. Hee Toon meer

  Materiaal

  26 Producten
  Paraplu anker - Gegalvaniseerd

  Paraplu anker - Gegalvaniseerd

  Dit gegalvaniseerde paraplu anker van Lalizas is...
  9,25
  Danforth anker - gegalvaniseerd

  Danforth anker - gegalvaniseerd

  Lalizas gegavaniseerde danforth ankers zijn idea...
  24,95
  Ankerlijn pakket

  Ankerlijn pakket

  Kant en klare ankerlijnen. Deze ankerlijnen zijn...
  45,95
  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker

  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker

  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker. Gemaakt van ge...
  19,95
  Drijfanker - Zeeanker

  Drijfanker - Zeeanker

  Een drijfanker of zeeanker is een van zeildoek v...
  14,50
  Lofrans - Ankerlier X2 - 1000W / 8mm

  Lofrans - Ankerlier X2 - 1000W / 8mm

  LOFRANS Ankerlier X2 ALU 1000W / 8mm geschikt vo...
  1.149,-
  Lalizas- Dreganker - Gegalvaniseerd

  Lalizas- Dreganker - Gegalvaniseerd

  Dreganker, ook wel rotsanker genoemd. Gemaakt va...
  25,75
  Talamex- Ploegschaaranker - Gegalvaniseerd
  114,80
  19,95
  10,95
  Grondanker RVS

  Grondanker RVS

  Grond anker gemaakt van RVS. Eenvoudig in de gro...
  10,95
  RVS - Ankerketting - 10 meter

  RVS - Ankerketting - 10 meter

  RVS ankerketting lengte 10 meter. Anker ketting ...
  181,10
  Doorvoer - voor ankerketting & -lijn -RVS
  37,50
  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal

  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal

  RVS ankerplaat voor inhaak T-terminal gemaakt va...
  1,50
  KONG - Ankerverbinder - Gegalvaniseerd

  KONG - Ankerverbinder - Gegalvaniseerd

  KONG Ankerverbinder verbinder van gegalvaniseerd...
  27,50
  Ankerketting stopper - RVS

  Ankerketting stopper - RVS

  Ankerketting stopper. Gemaakt van zeewaterbesten...
  64,50

  Anker kopen? 

  Een anker is een onderdeel van een boot dat overboord wordt geworpen om de boot vast te leggen op plekken waar niet aangemeerd kan worden of daar waar je niet kan afmeren. Een anker bestaat vaak uit een stalen constructie met meerdere boogvormige vloeien die zich in de zeebodem ingraven op het moment dat deze over de bodem schraapt. Het anker zit vast een een ankerlijn of ankerketting en wordt middels een Lofrans ankerlier aanboort gehesen. Er zijn verschillende types ankers met verschillende afmetingen en gewicht. Om snel en gemakkelijk een keuze te maken welk anker voor uw boot van toepassing is volgt er een keuze menu waarbij de ankers welke voor uw boot van toepassing zijn worden getoond.


  Het ankergewicht is slechts een indicatie, per bootlengte. Dit criterium alleen is niet voldoende en bij de keuze voor een bepaald anker moet u ook aandacht besteden aan de constructie van uw boot. Anker kopen doe je bij 123watersport.nl

  Belangrijk voor de juiste keuze anker

  Bij het kiezen van een bootanker is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van je boot, het vaargebied, de bodemomstandigheden en de verwachte weersomstandigheden. Het is ook essentieel om de juiste lengte en dikte van de ankerlijn te gebruiken om de juiste houdkracht te behouden.

  Diverse soorten ankers

  Er zijn verschillende soorten ankers beschikbaar voor gebruik op boten, elk ontworpen voor specifieke omstandigheden en typen bodems. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten bootankers:

  Ploeganker

  Het ploeganker is een van de meest populaire en veelzijdige ankers. Het heeft een opvallende ploegvormige constructie met een naar beneden wijzende punt en een horizontale schacht. Het ploeganker biedt goede grip in verschillende bodemsoorten, zoals zand, modder en grind. Het is geschikt voor verschillende weersomstandigheden en houdt over het algemeen goed vast.

  Danforth-anker 

  Het klipanker, ook bekend als het Danforth-anker, heeft een opvallende drietandige constructie. Het is lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Het klipanker is zeer effectief in zachte bodems zoals zand en modder. Het biedt uitstekende grip, maar kan minder geschikt zijn voor harde of rotsachtige bodems.

  Bruce- anker

  Het Bruce-anker heeft een gebogen vorm met een naar beneden wijzende punt en zijflappen. Het is ontworpen voor goede grip en houdkracht in verschillende bodemomstandigheden. Het Bruce-anker presteert goed in zowel zachte als harde bodems, zoals modder, zand en kiezel.

  Dreganker

  Het dreganker, ook bekend als het grapple-anker of klauwanker, heeft meerdere naar buiten gerichte tanden of klauwen. Het is specifiek ontworpen voor grip op rotsachtige bodems of bodems met veel begroeiing. Het dreganker kan zich vasthaken aan rotsen, koraalriffen of onderwatervegetatie.

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »