Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  MOB systemen

  Op zoek naar een MOB-systeem? Man overboord (MOB) systemen, ook bekend als MOB-beveiligingssystemen, zijn ontworpen om snel en effectief te reageren in geval van een persoon die overboord valt op een schip. Wil jij hier alles over weten? Neem dan snel een Toon meer

  10 Producten
  Life Link man-overboord systeem

  Life Link man-overboord systeem

  De Life Link Rescue Sling, man-overboord systeem...
  €89,95
  Neptune overlevingspak met Solas keur

  Neptune overlevingspak met Solas keur

  Neptune overlevingspak. Het is algemeen bekend d...
  €239,95
  Rescue pick-up fender

  Rescue pick-up fender

  Rescue pick-up fender. Deze fender kun je gebrui...
  €18,20
  Drijvende reddingslijn 30 meter met grijpring
  €17,50
  Inbouw veiligheidsladder noodtrap boot

  Inbouw veiligheidsladder noodtrap boot

  Noodtrap voor aan boord met lijnen van gevlochte...
  €71,50
  Safe Up veiligheidsladder

  Safe Up veiligheidsladder

  De Safe Up veiligheidsladder is een tasje met da...
  €55,95
  Drijvende reddingslijn 8mm x 30 meter

  Drijvende reddingslijn 8mm x 30 meter

  Drijvende reddinglijn met 30 meter drijvende 8mm...
  €16,50
  Alusafe-T thermo aluminium bescherming

  Alusafe-T thermo aluminium bescherming

  Alusafe-T thermo aluminium bescherming. De Laliz...
  €14,95
  Encapsulated Throw Line for Lifebuoys

  Encapsulated Throw Line for Lifebuoys

  Floating throw line encased in plastic container...
  €55,50

  Man Over Boord systemen

  Man overboord (MOB) systemen, ook bekend als MOB-beveiligingssystemen, zijn ontworpen om snel en effectief te reageren in geval van een persoon die overboord valt op een schip. Deze systemen zijn essentieel voor de veiligheid aan boord van een vaartuig en helpen om de kans op een succesvolle reddingsactie te vergroten. 

  Belangrijkste kenmerken en componenten van een typisch MOB-systeem:

  MOB-alarm: Het MOB-alarm is een waarschuwingssysteem dat wordt geactiveerd wanneer een persoon overboord valt. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals een alarmsignaal dat automatisch wordt geactiveerd wanneer een speciale knop wordt ingedrukt, of een systeem dat reageert op het detecteren van een draadloos signaal van een speciale MOB-zender die door de persoon wordt gedragen.

  MOB-zender: De MOB-zender is een draagbaar apparaat dat door de persoon wordt gedragen en een draadloos signaal uitzendt dat wordt gedetecteerd door het MOB-alarm aan boord van het schip. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals een armband, een drijfbaar apparaat of een ingebouwde functie in een reddingsvest.

  MOB-ontvanger: De MOB-ontvanger is het hoofdapparaat aan boord van het schip dat het draadloze signaal van de MOB-zender detecteert en het MOB-alarm activeert. Het kan worden geïntegreerd in het navigatiesysteem van het schip of worden geleverd als een afzonderlijke eenheid die is gemonteerd op het instrumentenpaneel van de stuurhut.

  Zoek- en reddingsapparatuur: Naast het activeren van het MOB-alarm, kan het MOB-systeem ook andere zoek- en reddingsapparatuur aan boord activeren, zoals een reddingsboot, reddingsvlotten of van noodsignalen. Deze apparatuur kan helpen om de persoon die overboord is gevallen snel te lokaliseren en te redden.

  Trainingsprogramma's: Naast het hebben van het juiste MOB-systeem aan boord, is het ook belangrijk voor de bemanning om getraind te worden in het gebruik ervan. Trainingsprogramma's moeten regelmatig worden georganiseerd om ervoor te zorgen dat de bemanning bekend is met de werking van het MOB-systeem en snel en effectief kan reageren in geval van nood.

  Essentieel voor de veiligheid aan boord!

  Het hebben van een goed functionerend MOB-systeem aan boord van een schip is van vitaal belang voor de veiligheid van de bemanning en passagiers. Het kan helpen om kostbare tijd te besparen en de kans op een succesvolle reddingsactie te vergroten in het geval van een persoon die overboord is gevallen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »