Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bilgepompen kopen?

  Op zoek naar bilgepompen voor in de boot? Een bilgepomp kopen doe je veilig en snel op 123watersport.nl. Wij heben zowel hand bilgepompen als elektrische bilgepompen in ons assortiment. Heb jij hier toch nog vragen over? Neem dan gerust even contact met o Toon meer

  15 Producten
  Bilgepomp 12V

  Bilgepomp 12V

  12 volt bilgepomp. De Sea Flo bilgepompen zijn g...
  €21,50
  Hand bilgepomp

  Hand bilgepomp

  Hand bilgepomp. Perfect voor gebruik op plekken ...
  €45,95
  Bilgepomp schakelpaneel

  Bilgepomp schakelpaneel

  Bilgepomp schakelpaneel inclusief alarm. Het sch...
  €23,50
  Bilgepomp schakelaar 12-24V

  Bilgepomp schakelaar 12-24V

  Bilgepomp schakelaar 12-24V. Door de Lalizas bil...
  €19,95
  Bilgepomp slang transparant

  Bilgepomp slang transparant

  Transparante PVC afzuigslang met stalen draad. D...
  €4,95
  Bilgepomp slang

  Bilgepomp slang

  Zeer flexibele PVC afzuigslang. Deze slang is te...
  €3,40
  Kunststof huiddoorvoer met recht slangtule
  €3,95
  Seaworld spatwaterdicht bilgepomp alarm
  €19,95
  Inbouw veiligheidsladder noodtrap boot

  Inbouw veiligheidsladder noodtrap boot

  Noodtrap voor aan boord met lijnen van gevlochte...
  €71,50
  Kunststof huiddoorvoer met RVS afwerkring
  €8,75
  Kunststof huiddoorvoer met haakse slangtule
  €5,95
  RVS huiddoorvoer met 90 graden slangtule
  €48,50

  Bilgepomp kopen voor in de boot kopen? 

  Een bilgepomp is een essentieel onderdeel van de dekuitrusting van een boot en wordt gebruikt om water uit het onderste gedeelte van de boot, de bilge genaamd, te verwijderen. De bilge is het laagste punt van een boot waar water zich kan verzamelen als gevolg van regen, golven, lekkages of condensatie. Een bilgepomp helpt om dit water efficiënt uit de bilge te pompen om te voorkomen dat de boot zinkt of beschadigd raakt door water.

  kenmerken en functies van bilgepompen:

  Pomptype: Bilgepompen kunnen verschillende pomptypes hebben, waaronder centrifugaalpompen, membraanpompen en dompelpompen. Dompelpompen zijn het meest gebruikelijk in de bilges van boten vanwege hun compacte formaat en efficiënte werking.

  Capaciteit: De capaciteit van een bilgepomp wordt gemeten in liters per minuut (l/min) of gallons per uur (gph) en geeft aan hoeveel water de pomp per tijdseenheid kan verplaatsen. De capaciteit van een bilgepomp moet voldoende zijn om het water in de bilge effectief en snel af te voeren.

  Aan- en uitschakelmechanisme: Bilgepompen kunnen handmatig worden bediend via een schakelaar op het dashboard van de boot, of automatisch worden geactiveerd door een vlotter- of druksensor wanneer het waterpeil in de bilge een bepaald niveau bereikt.

  Installatie: Bilgepompen worden meestal geïnstalleerd in een speciale pompput of op een bepaalde locatie in de bilge van de boot. Ze moeten stevig worden bevestigd en correct worden gerouteerd om goed te functioneren.

  Back-up systeem: Veel boten zijn uitgerust met een back-up bilgepomp of een handmatige bilgepomp als extra veiligheidsmaatregel voor het geval de hoofdpomp uitvalt of niet voldoende capaciteit heeft.

  Onderhoud: Het is belangrijk om bilgepompen regelmatig te onderhouden door ze schoon te maken, te inspecteren op slijtage en te testen op juiste werking. Vervangende onderdelen, zoals schoepen en dichtingen, moeten indien nodig worden vervangen.

  Een goed werkende bilgepomp is van cruciaal belang voor de veiligheid van de boot en haar bemanning. Het regelmatig testen en onderhouden van de bilgepomp is dan ook een essentiële taak voor elke bootbezitter.

  Hand- & elektrische bilgepomp watersystemen

  Met een bilgepomp pompt u water uit het laagste gedeelte van de boot (de bilge). 123watersport.nl heeft zowel elektrische als hand bilgepompen plus alle benodigde toebehoren.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »