Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Juiste maat bepalen biminitop

  Bepalen afmeting biminitop
  Voordat jij een biminitop besteld op onze website, moet je er zeker van zijn dat de maat volledig en correct is opgemeten. Er dient rekening gehouden te worden met de hoogte, de juiste breedte en de juiste lengte. De maten van één biminitop kunnen soms verwarrend overkomen. Daarnaast is het belangrijk te beslissen of je voor een 3-boog uitvoering met korte lengte van 183cm kiest, of eerder voor een 4-boog uitvoering met een lengte van 244cm. 123watersport schept hierbij duidelijkheid zodat ook jij in één keer de juiste afmeting biminitop besteld. 

  De juiste maat bepalen 

  Als je een biminitop gaat bestellen, sta je voor een belangrijke keuze wat betreft het kiezen van de juiste afmeting voor jou boot. Biminitops zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, breedtes en lengtes. De lengte en de hoogte die jij kiest, bepalen uiteindelijk hoeveel schaduw de biminitop aan boord geeft en ook niet onbelangrijk; dat je gemakkelijk kunt blijven staan als de biminitop is uitgeklapt. Onze biminitops zijn in een ruim aanbod van breedtes te verkrijgen. Let er wel op dat de biminitops slechts in een paar verschillende hoogtes te verkrijgen zijn.

  Stap 1: bevestigingspunten bepalen

  De belangrijkste montagepunten van de rvs biminitop zitten aan de buitenkanten van uw boot. Deze maat is eveneens de breedte van de biminitop die jij zoekt. Een veel voorkomende fout is dat de biminitop wordt besteld aan de hand van de uiterste breedte maat van de boot. Dit is niet goed, de montagepunten van de biminitop moeten namelijk bevestigd worden in het midden van de kuip, bovenop op beide zijkanten van jou boot. zie de afbeelding. 

  Als je een biminitop bestelt, dan wordt er ook altijd buiskapbeslag (draaibare dek-ogen) meegeleverd om de biminitop goed en wel te kunnen monteren aan boord. Deze draaibare dek-ogen zijn enkel voor een vlakke ondergrond ontworpen. Als jij hebt bepaald waar de dek-ogen op de boot bevestigd kunnen worden, dan markeer je deze punten met een potlood. Meet de afstand tussen deze punten. Dit zal de benodigde breedte van de biminitop zijn. Als je de breedte eenmaal bepaald hebt, dan kun je kijken in welke "range" deze valt.

  De biminitop heeft geen exacte breedte, dit maakt het kiezen van de breedte maat iets minder spannend. De breedte van de biminitop is namelijk flexibel en kan dus in kleine mate worden opgerekt of juist iets worden ingekrompen. Hierdoor worden de biminitops steeds aangeboden met een flexibele breedte (bv. 200-213cm.) Dit maakt dat wanneer de afstand tussen de dek-ogen bijvoorbeeld 208cm is, je een biminitop met breedte tussen de 200-213cm dient aan te schaffen.

  Stap 2: bepaal de hoogte van de biminitop

  Voor het bepalen van de juiste hoogte dien je de afstand van de bevestigingspunten stap 1, tot waar het doek van de biminitop idealiter zou moeten komen op te meten. neem hierbij wel voldoende ruimte mee boven het hoofd zodat je gemakkelijk onder de biminitop door kunt lopen tijdens het varen. Als je dit gedaan hebt weet je wat de hoogte is die je nodig hebt voor de biminitop.

  Belangrijk bij het opmeten van de hoogte van jou biminitop is het gegeven dat dit de afstand is vanaf de bevestigingspunten uit stap 1 tot aan het doek van de biminitop en niet de afstand vanaf de vloer in de kuip tot aan het doek van de biminitop.

  Stap 3: bepaal de lengte van de biminitop

  Tenslotte moet je kijken waar en hoe je de biminitop gaat opbergen aan boord. Controleer goed of er genoeg ruimte aan de achterkant is om de biminitop neer te kunnen laten wanneer je het frame plat op dek wil leggen. Als de lengte van het doek 183cm is moet je ervan uitgaan dat de steunpalen en de bevestigingsogen aan de voor- en achterkant allebei op ca. 1 meter uit de montagepunten vanuit het midden gerealiseerd dienen te worden. De totale lengte van jou kuip dient dus minimaal 2 meter te zijn. 

  Wanneer we spreken over de lengte van een biminitop, verwijzen we naar de lengte van het doek. Dit is belangrijk om weten omdat dit mee het aantal schaduw aan boord zal bepalen. Inzake de lengte van een biminitop zijn er niet veel keuzemogelijkheden. Dit wordt ondermeer bepaald door de uitvoering met 3 of 4 bogen waar je voor kiest.

  • 3-boog biminitop met hoogte 117-137 cm: lengte van 183 cm
  • 4-boog biminitop: met hoogte 117-137 cm: lengte van 244 cm
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »