Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  BB-motor besturing & Hydrofoil

  Een verlengstuk voor de gashendel van een buitenboordmotor is een accessoire dat wordt gebruikt om de gashendel van de motor te verlengen. Het kan handig zijn in situaties waarbij de bestuurder van de boot zich op een afstand van de motor bevindt of wanne Toon meer

  3 Producten
  Hydrofoil voor buitenboordmotoren

  Hydrofoil voor buitenboordmotoren

  Bij gebruik van deze Lalizas hydrofoil zal het b...
  €19,95
  Verlenghendel buitenboordmotor telescopisch
  €24,95
  Buitenboordmotor verlenghendel

  Buitenboordmotor verlenghendel

  Buitenboordmotor verlenghendel. De buitenboordmo...
  €26,50

  Een verlengstuk voor de gashendel van een buitenboordmotor is een accessoire dat wordt gebruikt om de gashendel van de motor te verlengen. Het kan handig zijn in situaties waarbij de bestuurder van de boot zich op een afstand van de motor bevindt of wanneer er behoefte is aan een betere ergonomie of bediening.

  Het verlengstuk voor de gashendel bestaat meestal uit een buisvormig stuk dat op de bestaande gashendel wordt bevestigd en een hendel of greep aan het andere uiteinde heeft. Het kan gemaakt zijn van materialen zoals roestvrij staal, aluminium of kunststof, afhankelijk van de fabrikant en het model.

  Om een verlengstuk voor de gashendel te installeren, wordt het normaal gesproken stevig bevestigd aan de bestaande gashendel. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke model van de buitenboordmotor en het verlengstuk. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor een correcte installatie.

  Met een verlengstuk voor de gashendel kan de bestuurder van de boot de motor bedienen vanaf een comfortabelere positie, zoals bijvoorbeeld achterin de boot of vanaf een stuurconsole. Het kan ook handig zijn bij het manoeuvreren in nauwe ruimtes of wanneer er behoefte is aan fijnere controle over de gassnelheid.

  Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van een verlengstuk voor de gashendel de bediening van de buitenboordmotor kan beïnvloeden. Het kan even wennen zijn aan de nieuwe bediening en het is essentieel om voorzichtig te zijn en de snelheid en manoeuvreerbaarheid van de boot goed in de gaten te houden tijdens het gebruik.

  Hydrofoil

  Een hydrofoil, ook wel bekend als een trimvlak, is een aerodynamisch gevormd apparaat dat aan de onderkant van een boot wordt bevestigd, meestal in de buurt van de spiegel waar de buitenboordmotor is gemonteerd. Het doel van een hydrofoil is om de prestaties van de boot te verbeteren door de stabiliteit, het brandstofverbruik en de algehele handling te optimaliseren.

  Hier zijn enkele voordelen en functies van een hydrofoil voor een boot met buitenboordmotor:

  1. Stabiliteit: Een hydrofoil helpt bij het verminderen van de neiging van de boot om te gaan planeren (porpoising) en zorgt voor een stabielere rit. Het trimvlak helpt de boeg van de boot te tillen, waardoor de achterkant van de boot meer in het water wordt gedrukt, wat de stabiliteit verbetert.

  2. Sneller planeren: Een hydrofoil kan helpen om de boot sneller te laten planeren. Door de boeg van de boot omhoog te tillen, vermindert het de weerstand en maakt het het gemakkelijker voor de boot om op het wateroppervlak te glijden, waardoor de planeringssnelheid wordt verbeterd.

  3. Brandstofefficiëntie: Door het verminderen van de weerstand en het verbeteren van de algehele prestaties van de boot, kan een hydrofoil helpen om brandstofefficiëntie te verbeteren. Het verminderen van het brandstofverbruik kan vooral merkbaar zijn bij lagere snelheden.

  4. Betere handling: Een hydrofoil kan de handling van de boot verbeteren, vooral bij hogere snelheden. Het kan de stabiliteit en responsiviteit van de boot vergroten, waardoor bochten gemakkelijker kunnen worden genomen en de algehele wendbaarheid wordt verbeterd.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »