Seinvlaggen & Seinvlaggenset

Min: €0 Max: €350

Pagina 1 van 2

Seinvlaggen & seinvlaggenset voor aan boord

De internationale standaard van maritieme signaalvlaggen omvat de vlaggen voor alle letters van het alfabet, plus cijfers.

Seinvlaggen werden vroeger gebruikt om te communiceren tussen boten. Deze manier van communicatie wordt nog wel gebruikt maar is grotendeels vervangen door de modernere communcatie vormen, zoals via radiocommunicatie.

Communicatie via seinvlaggen

Je kan middels bepaalde combinatie van signaalvlaggen een bericht seinen. De betekenis van een bericht kan je opzoeken in een codeboek. Op Wikipedia - Seinvlag vinden u een aantal voorbeelden van seinvlag combinaties met hun betekenins.

Tijdens zeilwedstrijden en zeilraces worden sein vlaggen ook gebruikt, maar dan hebben de sein vlaggen een geheel eigen betekenis. Enekle voorbeelden hiervan zijn: 

  • P - Aankondiging van de voorbereiding op de start (prepatory)
  • S - Ingekorte wedstrijd (shortened)

Bij feestelijke gelegenheden gebruikt men ook vaak om met de seinvlaggen een boot te versieren (pavoiseren). De vlaggen worden dan in een willekeurige volgorde langs het want gehangen. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »