Wantspanner & Spanschoef

Min: €0 Max: €10


Spanschroef

Een spanschroef, spanwartel, schroefspanner of draadsnapper wordt gebruikt om een draad, staaldraad, railingdraad, stag of kabel op spanning te brengen.

Spanschroef heeft twee schroefeinden, de ene is met rechtse draad en de andere met links draad. Zodra je de wartel draaid wordt de spanning op het draad ingesteld. Een spanschroef zijn verkrijgbaar in diverse diameters varieert van klein voor bijvoorbeeld een verstaging op een zeilboot tot zeer groot voor in de bouw.

Er zijn spanschroeven met aan het ene eind een oog en aan het andere eind een haak. Ook zijn er modellen met aan beide einden een oog of haak. De dikte van de draadeinden kan variëren evenals de totael uit draaibare lengte.

De spanschroef kan gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal, roestvast staal of brons. Aangezien wij aan de watersport leveren zijn al onze spanschroeven van rvs

Een spanschroef wordt in de watersport ook wel wantspanner gebruikt aangezien deze vaak wordt gebruikt als spanner waarmee je de stag van het want op een zeilboot (verstaging) op de gewenste spanning brengt. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »