Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Dodemansknop / Dodemanskoord / MOB schakelaar

  De dodemansknop is een MOB schakelaar die wordt gebruikt voor boten en machines waar de aanwezigheid en aandacht van de bediener essentieel is voor de veiligheid. De dodemansknop zorgt ervoor dat de boot en machine automatisch uitgeschakeld wordt en tot s Toon meer

  11 Producten
  Universele dodemansknop / MOB schakelaar
  €13,50
  Mariner / Mercury dodemanskoord

  Mariner / Mercury dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Mariner en Mercury buitenboor...
  €6,95
  OMC / Johnson / Evinrude dodemanskoord

  OMC / Johnson / Evinrude dodemanskoord

  Dodemanskoord voor OMC / Johnson / Evinrude buit...
  €6,50
  Suzuki / Mariner dodemanskoord

  Suzuki / Mariner dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Suzuki / Mariner buitenboordm...
  €6,50
  Dodemansknop voor buitenboordmotor

  Dodemansknop voor buitenboordmotor

  Dodemansknop voor buitenboordmotor. Dodemansknop...
  €17,50
  Tohatsu dodemanskoord

  Tohatsu dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Tohatsu buitenboordmotoren. ...
  €6,50
  Dodemansknop compleet voor buitenboordmotor
  €14,25
  Stroomonderbreker voor binnenboordmotor
  €24,50
  Honda dodemanskoord

  Honda dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Honda buitenboordmotoren. Dez...
  €6,50
  Yamaha dodemanskoord

  Yamaha dodemanskoord

  Dodemanskoord voor Yamaha buitenboordmotoren. De...
  €6,95

  Dodemansknop / Dodemanskoord / MOB schakelaar

  De dodemansknop is een MOB schakelaar die wordt gebruikt voor boten en machines waar de aanwezigheid en aandacht van de bediener essentieel is voor de veiligheid. De dodemansknop zorgt ervoor dat de boot en machine automatisch uitgeschakeld wordt en tot stilstand komt als de bestuurder onwel wordt of uit de boot valt.

  Aan een dodemansknop zit een dodemanskoord en zodra deze dodemanskoord los komt van de dodemansknop dan slaat de motor automatisch af

  Bij een boot die sneller vaart of kan varen als 20km per uur is een dodemansknop verplicht. De boete indien de dodemansknop niet aanwezig en/of niet gebruikt wordt is € 230,00

  .

  Wat is een dodemansknop?

  Een dodemansknop is een noodstop schakelaar die u op uw boot bevestigd en zorgt ervoor dat de buitenboordmotor of scheepsmotor automatisch wordt uitgeschakeld als de bestuurder wegvalt. 

  Een dodemsmansknop, MOB schakelaar of noodstopschakelaar is een vrij algemene naam voor diverse systemen die ervoor zorgen dat uw boot  of sloep uitgeschakeld wordt als de bestuurder de boot niet meer actief bediend. Een dodemansknop bestaan uit een knop met een dodemanskoord dat hieraan bevestigd is. Deze dodemanskoord kan bevestigd wordt aan de persoon die de boot bediend. Zo'n noodstopkoord met dodemansknop wordt gebruikt bij motoren en motorboten. Zodra de bestuurder ten val komt zal het koord worden aangetrokken en komt los van de knop waardoor de boot uitgeschakeld wordt.

  .

  Soort noodstopschakelaar

  Wij verkopen diverser type noodstopschakelaars, waaronder de universele dodemansknop met dodesmansknop. Deze dodemsansknop werkt als stroomonderbreker en is niet alleen onmisbaar aan boord van voor uw veiligheid maar is zelfs vaak verplicht. Zodra u overboord slaat zal de dodemansknop met koord ervoor zorgen dat de motor meteen afslaat en u een noodstop maakt. In Nederland is het verplicht om een MOB schakelaar te gebruiken bij speedboten en andere snelle boten. Ook op een jetski is deze verplicht. 

  Een universele dodemansknop met dodemans koord past onder meer op buitenboordmotoren van Suzuki, Yamaha, Honda, Johnson, OMC, Mercury, Mariner, Selva, Tohatsu en Evinrude motoren. 

  Een dodemanskoord heeft een opvallende rode kleur en is voorzien van een clipje waardoor u deze eenvoudig kunt bevestigen aan uw zwemvest of ander kledingstuk. Ook kunt u de koord om uw pols doen.

  Doe tijdens het varen altijd het dodemanskoord aan uw zwemvest of om uw pols. Als u dan overboord valt wordt het koord van de dodemansknop getrokken en valt de motor meteen stil. Een ongestuurde speedboot heeft sterk de neiging om in rondjes te gaan varen, hierdoor kan de bootschroef voor vervelende ongelukken zorgen. Een dodemansknop is daarom onmisbaar voor uw veiligheid. We raden u altijd aan een tweede dodemanskoord aan boord te hebben. Wanneer de bestuurder overboord valt, valt de motor stil en zal de boot nog een aantal meter door varen. Iemand anders zou de motor moeten starten om naar de drenkeling toe te varen. Alleen kan de motor niet worden gestart zonder dodemanskoord. Kortom neem altijd twee dodemanskoorden mee aan boord en vertel de opvarende waar deze ligt en hoe het werkt.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »