Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Stuurwiel voor de boot kopen?

  Een bootstuurwiel is een essentieel onderdeel van het stuurmechanisme van een boot. Het wordt gebruikt om de boot te sturen en de koers te bepalen. Toon meer

  2 Producten

  Een bootstuurwiel is een essentieel onderdeel van het stuurmechanisme van een boot. Het wordt gebruikt om de boot te sturen en de koers te bepalen. Hier is wat informatie over bootstuurwielen:

  Functie: Het stuurwiel op een boot stelt de bestuurder in staat om de richting van de boot te bepalen. Door aan het stuurwiel te draaien, wordt de roerinstallatie (meestal verbonden met een buitenboordmotor of inboardmotor) aangepast, waardoor de boot naar links of rechts draait.

  Ontwerp en constructie: Bootstuurwielen hebben over het algemeen een vergelijkbaar ontwerp als stuurwielen op landvoertuigen. Ze bestaan uit een circulaire schijf, meestal gemaakt van duurzaam materiaal zoals roestvrij staal, aluminium of kunststof. Het stuurwiel is bevestigd aan een stuurkolom, die op zijn beurt is verbonden met de roerinstallatie.

  Grootte en grip: De grootte van een bootstuurwiel kan variëren, afhankelijk van de grootte van de boot en de toepassing. Kleinere boten hebben doorgaans kleinere stuurwielen, terwijl grotere boten vaak grotere stuurwielen hebben. Het stuurwiel moet voldoende grip bieden voor de bestuurder om het comfortabel vast te houden, zelfs bij natte of ruwe omstandigheden. Sommige stuurwielen hebben een rubberen coating of gegroefde grepen om de grip te verbeteren.

  Montage en bediening: Het stuurwiel wordt meestal gemonteerd op een stuurkolom of stuurpost. De bestuurder kan het stuurwiel vastgrijpen en draaien om de boot te sturen. Een stuursysteem, zoals een mechanische of hydraulische besturing, zet de draaibeweging van het stuurwiel om in de juiste beweging van het roer om de boot te sturen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »