Hand & automatische bilgepompen

Min: €0 Max: €35


Elke boot heeft of krijgt last van water in de bilge, dit water moet je afvoeren want als er veel water in de bilge staat kan dit je boot destabiliseren, je boot beschadigen en het kost je extra brandstof. Als je helemaal niks aan het water in je bilge doet dan kan dit op den duur in het ergste geval ervoor zorgen dat je boot zinkt.

Voor het afvoeren van bilgewater is een bilgepomp ontworpen. Dankzij een bilgepomp, ook wel lenspomp genoemd, pomp je lek, regen, en buiswater gemakkelijk af. 

Je kan kiezen voor een elektrische of handmatige bilgepomp. Een handmatige bilgepomp moet je zelf inschakelen door middel van een schakelaar of bilgepomp schakelpaneel, dus je moet zelf in de gaten houden of er water in de bilge staat. Als je dit niet zelf in de gaten wilt houden is het gebruik van een electrische bilgepomp wenselijker, een elektrische bilgepomp heeft een ingebouwde vlotterschakelaar en slaat vanzelf aan zodra de vlotter omhoog komt door het bilgewater. En zodra het water weer gezakt is slaat de bilgepomp ook weer automatisch af.

Een bilgepomp moet je altijd in het laagste gedeelte van je boot plaatsen en zorg altijd voor voldoende capaciteit. De capaciteit van een bilepomp wordt altijd aangegeven in onze webwinkel. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »