Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Anker kopen? Alle soorten ankers bij 123watersport.nl

  Een anker gebruik je in ondiep water. Anker online kopen. Mocht u uw afmeting willen weten? Kijk dan onderaan bij de productinformatie. Daarin staat een indicatie van welke maat precies bij uw boot past. Voor informatie van een vakman binnen het bedrijf Toon meer

  Materiaal

  8 Producten
  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker

  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker

  Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker. Gemaakt van ge...
  €19,95
  Danforth anker - gegalvaniseerd

  Danforth anker - gegalvaniseerd

  Lalizas gegavaniseerde danforth ankers zijn idea...
  €24,95
  Paraplu anker - Gegalvaniseerd

  Paraplu anker - Gegalvaniseerd

  Dit gegalvaniseerde paraplu anker van Lalizas is...
  €8,75
  Drijfanker - Zeeanker

  Drijfanker - Zeeanker

  Een drijfanker of zeeanker is een van zeildoek v...
  €14,50
  Lalizas- Dreganker - Gegalvaniseerd

  Lalizas- Dreganker - Gegalvaniseerd

  Dreganker, ook wel rotsanker genoemd. Gemaakt va...
  €24,25
  Grondanker RVS

  Grondanker RVS

  Grond anker gemaakt van RVS. Eenvoudig in de gro...
  €9,95
  Professioneel zeeanker

  Professioneel zeeanker

  Lalizas heeft een professioneel zeeanker ontwikk...
  €79,95
  Talamex- Ploegschaaranker - Gegalvaniseerd
  €114,80

  Anker 

  Een anker is een onderdeel van een boot dat overboord wordt geworpen om de boot vast te leggen op plekken waar niet aangemeerd kan worden. Een anker bestaat vaak uit een stalen constructie met meerdere boogvormige vloeien die zich in de zeebodem ingraven op het moment dat deze over de bodem schraapt. Er zijn verschillende types ankers met verschillende afmetingen en gewicht. Om snel en gemakkelijk een keuze te maken welk anker voor uw boot van toepassing is volgt er een keuze menu waarbij de ankers welke voor uw boot van toepassing zijn worden getoond.


  Het ankergewicht is slechts een indicatie, per bootlengte. Dit criterium alleen is niet voldoende en bij de keuze voor een bepaald anker moet u ook aandacht besteden aan de constructie van uw boot.Anker kopen doe je bij 123watersport.nl

  Bij het kiezen van een bootanker is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van je boot, het vaargebied, de bodemomstandigheden en de verwachte weersomstandigheden. Het is ook essentieel om de juiste lengte en dikte van de ankerlijn te gebruiken om de juiste houdkracht te behouden.

  Er zijn verschillende soorten ankers beschikbaar voor gebruik op boten, elk ontworpen voor specifieke omstandigheden en typen bodems. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten bootankers:

  • Het ploeganker is een van de meest populaire en veelzijdige ankers. Het heeft een opvallende ploegvormige constructie met een naar beneden wijzende punt en een horizontale schacht. Het ploeganker biedt goede grip in verschillende bodemsoorten, zoals zand, modder en grind. Het is geschikt voor verschillende weersomstandigheden en houdt over het algemeen goed vast.
  • Het klipanker, ook bekend als het Danforth-anker, heeft een opvallende drietandige constructie. Het is lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Het klipanker is zeer effectief in zachte bodems zoals zand en modder. Het biedt uitstekende grip, maar kan minder geschikt zijn voor harde of rotsachtige bodems.
  • Het Bruce-anker heeft een gebogen vorm met een naar beneden wijzende punt en zijflappen. Het is ontworpen voor goede grip en houdkracht in verschillende bodemomstandigheden. Het Bruce-anker presteert goed in zowel zachte als harde bodems, zoals modder, zand en kiezel.
  • Het dreganker, ook bekend als het grapple-anker of klauwanker, heeft meerdere naar buiten gerichte tanden of klauwen. Het is specifiek ontworpen voor grip op rotsachtige bodems of bodems met veel begroeiing. Het dreganker kan zich vasthaken aan rotsen, koraalriffen of onderwatervegetatie.

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »